Gabriela Firea, comparată de contracandidatul său cu Elena Ceaușescu

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a fost aspru criticată de contracandidatul său, Nicușor Dan, pentru fotografia în care apare alături de soțul și copiii săi într-o sală de clasă. De menționat faptul că accesul părinților în clase a fost interzis în prima zi de școală din cauza pandemiei de coronavirus.

Candidatul dreptei la Primăria Capitalei a spus faptul că fotografia este o dovadă că „Firea şi Pandele nu respectă nimic, nici legea, nici pe ceilalţi părinţi”.

„Această poză este imaginea privilegiului şi dovada că Firea şi Pandele nu respectă nimic, nici legea, nici pe ceilalţi părinţi. Ei – Firea şi Pandele – au voie să intre în şcoală în plină pandemie, ceilalţi părinţi, nu. Ei au voie să-şi ducă copiii în clasă, ceilaţi părinţi, nu. Cel mai grav însă este că, prin încălcarea discreţionară a normelor sanitare impuse de către autorităţi, familia Firea-Pandele a pus în pericol sănătatea tuturor copiilor din acea clasă. Auto-privilegierea prin abuz de putere este un mod obişnuit de acţiune al actualului primar”, a scris Nicuşor Dan luni pe Facebook.

Mai mult, Nicușor Dan a comparat-o pe Gabriela Firea cu Elena Ceaușescu.

“Până nu demult, nu putea ajunge la Primărie decât cu o coloană cu girofar de la Poliția locală, care să-i deschidă drumul din Voluntari în București. La Primărie, la fel ca Elena Ceaușescu, le ordonă directorilor să-i țină trena la prezentarea „mărețelor realizări” ale mandatului său, să o aprobe și să o aplaude. Acum, când vrea să aibă parte de momente plăcute în prima zi de școală, intră în clasele școlii, în timp ce părinții își lasă copiii, cu inima strânsă, în fața porții”, a mai spus Nicușor Dan.

Firea și Pandele s-au fotografiat alături de copiii lor, în sala de clasă, fără a purta măști de protecție. Fotografia a fost încărcată pe pagina de Facebook a primarului general. Inițial, au fost publicate cinci poze, ulterior cele din sala de clasă au fost șterse, după ce mai multe persoane au criticat gestul făcut de cei doi politicieni.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *