Oamenii din acest loc trăiesc 120 de ani. Secretul descoperit de cercetători

Deși mulți sunt de părere că oamenii ajung cu foarte mult noroc la vârsta de 120 de ani, pentru o populație situată în munții Himalaya este ceva obișnuit. Aceștia au propriile tradiții și propriile condiții de trai, fără să depindă de nimeni. Cum ajung oamenii din aceste zone să traiască până la o vârstă așa de înaintată fără probleme de sănătate?

Zona în care oamenii ajung până la 120 de ani

În munții Himalaya, mai exact în locul unde se face legătura dintre India și Pakistan, își petrec viața locuitorii din Hunza. Această zonă a atras multă atenție din partea oamenilor în anul 1916, atunci când englezii cartografiau regiunea. Aici există o vale mai puțin obișnuită, poreclită și ca ”Grădina Edenului” de pe Terra.

În această regiune trăiesc aproximativ 80 de mii de oameni, iar valea este situată la 2500 de metri altitudine, în munții Hindukuș. Aici locuitorii vorbesc propria limbă pe nume Burushaski și nu au nici o legătură cu lumea exterioară. Mulți au rămas fascinații mai ales când au aflat că acești oameni pretind să fie urmașii lui Alexandru cel Mare. Comunitatea lor a luat naștere atunci când zona a fost cucerită, iar prin căsătoria cu populațiile locale, a apărut populația Hunza.

Oamenii din acest loc trăiesc 120 de ani. Secretul descoperit de cercetători

Oamenii din acest loc trăiesc 120 de ani. Secretul descoperit de cercetători

Locuitorii trăiesc până la 120 de ani

Aici oamenii nu depind deloc de lumea exterioară, iar astfel sunt un popor fericit, foarte prietenos și vesel. Locuitorii au prins faimă după ce oamenii au aflat că multe persoane trăiesc aici 110 ani, unii ajungând chiar și până la 120 fără boli grave. Totodată, aceștia sunt izolați de lume și nu dețin acte de identitate, iar astfel unii experții neagă faptul că ar putea trăi așa de mult.

Medicul irlandez, Sir Robert McCarrison, a studiat comunitatea timp de 7 ani, și susține că secretul longevității constă în mâncarea pe care aceștia o consumă. În general mâncarea lor este bazată pe cereale, fructe, legume, castane, brânză de oaie și pâine tradițională. Mâncarea lor este lipsită de vitamine sintetice, pesticide și îngrășăminte chimice, care sunt nocive pentru organismul uman ajuns la vârsta de 75 de ani.

Totodată, locuitorii din Hunza mănâncă regulat două mese pe zi, iar în mare parte sunt foarte activi din punct de vedere fizic. De asemenea, aceștia consumă carne doar la ocazii speciale și în cantități foarte mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *