Orban despre decizia CCR: Ei consideră că nu există conflict juridic, adică nu s-au pronunţat pe fond

Curtea Constituţională nu a respins solicitarea Guvernului pe marginea moţiunii de cenzură, ci a considerat că nu există conflict ca să nu se pronunţe pe fond, a declarat marţi premierul Ludovic Orban, preşedinte al PNL.

„N-a respins sesizarea (Guvernului – n.r.), a considerat că nu este conflict, ca să nu se pronunţe pe fond – hai să nu ne facem că nu înţelegem”, a arătat Orban, la sediul PNL, scrie Agerpres.

El a adăugat că doreşte să vadă mai întâi o comunicare oficială.

„Întâi vreau să văd o comunicare oficială. Din informaţiile care au răzbătut de la CCR, ei consideră că nu există conflict juridic, adică nu s-au pronunţat pe fond. Asta este de fapt decizia Curţii. Nu este o decizie nici în favoarea, nici în defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie în care ei au considerat că nu e conflict, ca să nu se pronunţe pe fond”, a precizat premierul.

Curtea Constituţională a României a stabilit, marţi, cu unanimitate de voturi, că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament ca urmare a depunerii unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară, respingând solicitarea premierului Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *