Un mare grup de lux, în blocaj: Tranzacția care nu mai poate avea loc

Achiziţionarea brandului american de bijuterii de lux Tiffany&Co, pentru suma de 16 miliarde de dolari, se întrezărea a fi afacerea anului pentru grupul LVMH.

Însă directorul financiar al LVMH, Jean-Jacques Guiony, a anunţat că nu mai este posibil ca cel mai mare grup de lux din lume să poată duce la bun sfârşit achiziţionarea Tiffany&Co. “Tranzacţia nu poate avea loc. Ni se interzice finalizarea acordului”, a declarat presei Guiony.

Guvernul francez a solicitat amânarea termenului limită pentru finalizarea tranzacţiei, după cum notează Reuters. Achiziţia trebuia finalizată până în 24 noiembrie, dar LVMH a explicat că Ministerul de Externe al Franţei i-a cerut să amâne finalizarea până la începutul lunii ianuarie 2021, pentru a sprijini negocierile comerciale cu SUA.

Va renunţa la afacere

Guiony a adăugat că grupul trebuie să se conformeze solicitărilor Guvernului, dar nu vrea să extindă termenul limită dincolo de 24 noiembrie, şi, ca rezultat, va renunţa la afacere.

LVMH deţine, printre altele, brandurile Louis Vuitton şi Bulgari. Tranzacţia ar fi permis majorarea prezenţa companiei pe piaţa din SUA şi extinderea celei mai mici afaceri a LVMH, divizia de bijuterii şi ceasuri, din care fac parte brandurile Bulgari şi Tag Heuer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *