Merkel: Cine crede că se poate descurca mai bine pe cont propriu se înșală

Cancelarul german Angela Merkel a solicitat, cu ocazia aniversării a 75 de ani de la fondarea Organizației Națiunile Unite (ONU), o reformare a organizației și o mai mare unitate între membrii săi.

Cancelarul german a făcut mai multe afirmaţii într-o înregistrare video realizată în avans şi difuzată pe site-ul ONU, ca de altfel aproape 200 de intervenţii ale liderilor planetei, invitaţi să participe la un summit virtual cu prilejul aniversării ONU.

Potrivit Angelei Merkel interesele membrilor individuali împiedică în mod regulat organizația să își atingă obiectivele. “Cine crede că se poate descurca mai bine pe cont propriu se înșală. Bunăstarea noastră este comună. La fel și suferința noastră. Suntem o singură lume“, a evidențiat cancelarul, conform Deutsche Welle

Interesele membrilor individuali împiedică în mod regulat organizația să își atingă obiectivele

Merkel a mai spus că prea des Consiliul de Securitate al ONU este blocat atunci când sunt necesare decizii clare, referindu-se la instituția ONU însărcinată cu asigurarea păcii și securității internaționale și în care membrii cu statut permanent – China, Franța, Regatul Unit, Rusia și SUA – dețin drept de veto. Cancelarul german a insistat că este nevoie de reformă, cunoscut fiind faptul că Germania pledează pentru extinderea Consiliului de Securitate al ONU, prin includerea altor state, dar printr-o cooperare europeană cu Franța, stat membru permanent în această instituție.

Germania deține în perioada 2019-2020 un loc de membru nepermament în Consiliul de Securitate al ONU, iar în prezent Berlinul asigură și președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *