Alegeri locale 2020. Ce se întâmplă dacă vii fără mască la vot. Raed Arafat tocmai a făcut anunțul

La alegerile locale 2020, cetățenii români trebuie să poarte mască de protecție. Doctorul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a explicat ce se va întâmpla, în cazul în care această regulă nu va fi respectată.

Alegeri locale 2020. Ce se întâmplă dacă vii fără mască la vot

Raed Arafat a declarat, vineri seara, că se teme că la alegerile locale 2020, unele persoane vor încălca regula ce impune purtarea măștilor de protecție.

”La secțiile de vot, ce n-aș dori să văd – și sper să nu vedem acest lucru – sunt oamenii care vor veni și o să insiste să intre fără mască și e clar că forțele de ordine care sunt acolo nu le vor permite să intre fără mască. Sau mască purtată sub nas sau sub bărbie sau să intre în secție cu mască, după care să o scoată acolo ca să arate că el sau ea nu poartă mască.

Cred că aici avem un risc și sunt convins că vor lua măsuri, pentru că indicațiile sunt foarte clare: președinții secțiilor de votare și cei care păzesc secțiile de votare nu vor permite acest lucru”, a spus Raed Arafat, vineri seara, la Digi24.

Raed Arafat a mai spus că dacă se vor respecta regulile de siguranță, riscul de infectare cu noul coronavirus va fi minim. El a precizat, totuși, că ”risc zero” nu există.

Alegeri locale 2020. Ce se întâmplă dacă vii fără mască la vot. Raed Arafat tocmai a făcut anunțul

Alegeri locale 2020. De ce nu ți se încalcă dreptul la vot, dacă nu poți vota fără mască

De asemenea, Raed Arafat a explicat motivul pentru care persoanelor care ar fi împiedicate să voteze, la alegerile locale 2020, dacă nu ar purta mască de protecție, nu li s-ar încălca niciun drept.

”Cei care spun că le limităm drepturile trebuie să înțeleagă următorul lucru: așa cum intri la secția de vot și nu poți vota fără carte de identitate – asta e o condiționare, trebuie să ai cartea de identitate ca să votezi – așa trebuie să ai mască și să te dezinfectezi pe mâini ca să intri în secția de vot.

Dreptul tău la vot este garantat, poți să votezi. Respecți regulile, asta este ideea. Respectând regulile, îi respecți și pe ceilalți”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU a precizat că în secțiile de vot vor exista măști de protecție și pentru persoanele care nu se vor prezenta cu măști de acasă.

”Deci nu există scuză că dacă am venit fără mască înseamnă că nu mă lasă să votez. Ai mască acolo să iei, ca să votezi și poți vota fără nicio problemă”, a mai spus secretarul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *