Alegeri locale 2020. Reacția premierului Orban, după ce Nicușor Dan a câștigat Capitala

Premierul Ludovic Orban a avut prima reacție după încheierea alegerilor locale. Orban a spus că aceasta este cea mai importantă victorie a PNL după Revoluția din 1989. Premierul a spus că PNL a câștigat ce puțin 50% din consiliile locale, cel puțin 20 de reședințe de județ și 1500 de primari.

Premierul Ludovic Orban l-a feicitat pe Nicușor Dan, după ce acsta a câștigat Capitala

”Le mulțumesc românilor pentru faptul că la aceste alegeri au suportat statul la rând care a apărut ca urmare a necesității protejării sănătății. Vreau să felicit toți românii care s-au prezentat la vot.

Pentru noi, PNL, este o zi istorică. Pentru prima oară, de la Revoluție, după 30 de ani, când PNL înregistrează o victorie clară la alegeile locale și bate PSD-ul fătă drept de apel. Le mulțuesc tuturor colegilor din echipa de campanie, tuturor celor din țară, care au făcut o campanie în condiții extrem de dificile și care au contribuit la cel mai spectaculos rezultat liberal din ultimii 30 de ani. 

Premierul Ludovic Orban l-a felicitat pe Nicusor Dan, dupa ce acesta a castigat Capitala

Premierul Ludovic Orban l-a felicitat pe Nicusor Dan, dupa ce acesta a castigat Capitala

PNL, cele mai importante rezultate de după Revoluția din 1989

Suntem la a 3-a victorie. A câștigat alegerile europarlamentare, pe cele prezidențialele și localele. Aceste victorii nu ne determină să ne bucurăm în mod excesiv. Ne vom bucura o zi, două, după care ne apucăm de treabă, oamenii ne-au votat pentru programele de dezvoltare cu care ne-am prezentat, ca să îmbunătățim viața românilor”, a spus premierul Ludovic Orban.

Șeful Executivului că victoria din Capitală este cea a lui Nicușor Dan, care a muncit timp de 12 ani pentru a obține funcția de primar. Orban a spus că, deși PNL avea oameni de calitate care să candideze pentru Capitală, PNL a preferat să susțină un candidat preferat și de colegii de guvernare de la USR-PLUS.

”Ca premier, garantez susținerea pentru toate programele de dezvoltare serioase, care duc la creșterea nivelului de viață. Bucureștenii și-au dorit o schimbare, să elibereze Bucureștiul de caracatița PSD care a sufocat administrația.

Este o victorie care este rezultatul unui efort depus de Nicușor Dan de 12 ani și al unui program realist. Victoria din București este și rezulatul că noi, PNL, deși aveam capacitatea unui candidat propriu, am preferat un candidat pe care să-l susțină și partenerii noștri. 

Putem să spunem că am câștigat 50% dintre consiliile județene, că avem un numr de primar 17-20 de reședință de județ și 1500 de primari, în total. 

PNL înregistrează un scor fără recedent în storia sa. Aceste alegeri locale sunt doar începutul unei guvernări liberale care să schimbe la față România. Alegerile locale sunt al 3-lea pas din cei 4 pași importanți și vor fi urmate de alegerile parlamentare din 6 decembrie”, a spus premierul Ludovic Orban.

Potrivit primelor rezultate, Nicușor Dan a câștigat funcția de primar general al Bucureștiului cu 47,2% din voturi. Gabriela Firea a obținut 39% din voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *