Ce făcea ”mâna dreaptă” a lui Mohammad Murad, candidat la Mangalia, cu 160.000 de lei în mașină în ziua votului. Milionarul: ”Nu-i treaba ta”

Unul dintre oamenii de bază ai lui Mohammad Murad a fost prins de polițiști cu o sumă impresionantă de bani asupra sa. Mâna dreaptă a candidatului la postul de primar al Mangaliei, avea în mașină 160.000 de lei în ziua votului. Motivul a fost dezvăluit de către oamenii legii.

Omul de încredere al lui Mohammad Murad, percheziționat de polițiști

Duminică, 27 septembrie, în jurul ore 15:30, polițiștii din Constanța au participat la o acțiune de percheziție a mașinii conduse de “mâna dreaptă” a omului de afaceri și politicianului Mohammad Murad. Anchetatorii susțin că autoturismul adăpostea o sumă de bani, menită să fie oferită alegătorilor drept mită. Pe lângă bani, polițiștii au găsit și materiale electorale în interiorul mașinii, deși campania este interzisă în ziua votului.

Se pare că oamenii legii au pornit pe această pistă după ce au văzut o postare de Facebook, care lăsa să se înțeleagă că omul de afaceri ar încerca să determine alegătorii să-l voteze contra cost.

Polițiștii „s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, în timp ce s-ar fi deplasat într-un autoturism pe raza municipiului, ar fi oferit bani cetățenilor, sfătuindu-i pe aceștia să voteze cu un anumit candidat la alegerile locale”, conform unei informări oficiale a Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.

Astfel, polițiștii au oprit mașina condusă de apropiatul lui Murad și i-au solicitat acestuia să le permită percheziționarea automobilului. Acesta, însă, s-a opus și l-a sunat pe Mohammad Murad, care a ajuns rapid la fața locului.

Mohammad Murad a încercat să îi ia apărarea omului său, în discuțiile cu polițiștii din Constanța

Mohammad Murad a încercat să îi ia apărarea omului său, în discuțiile cu polițiștii din Constanța

160.000 de lei, găsiți în mașina șoferului. Reacția milionarului: “Nu-i treaba ta”

Ajuns la locul incidentului, Mohammad a început o discuție aprinsă cu polițiștii, în ciuda faptului că un trecător începuse să filmeze totul. Astfel, pe fundal se aud vorbele omului de afaceri, adresate către polițiști.

“Nu-i treaba ta!”, le-a spus milionarul oamenilor legii.

Încercând să păstreze un dialog civilizat, unul dintre polițiști i-a solicitat să nu vorbească la pertu. Ulterior, bărbatul aflat la volanul mașinii, a fost dus la sediul Poliției din Mangalia, unde a fost audiat și i s-a percheziționat automobilul.

Conform gândul.ro, anchetatorii au găsit în automobilul omului lui Mohammad Murad aproximativ 160.000 de lei (echivalentul a 50.000 de euro), precum și numeroase materiale electorale. Astfel, polițiștii au deschis un dosar penal pentru mituirea alegătorilor.

Totuși, numele omului de afaceri a mai fost prezent într-un scandal de acest gen. Cu doar câteva zile înainte de ziua votului, polițiștii au deschis un dosar penal pe numele lui Mohammad Murad, candidat independent susținut de PSD la Primăria Mangalia. Acesta a fost acuzat de fraudarea alegerilor locale 2020 pentru coruperea și inducerea în eroare a alegătorilor. Plângerea a fost făcută de către organizația locală PNL către biroul electoral și către Poliție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *