Tudor Gheorghe, în doliu. Soţia artistului a murit: “M-a iubit şi m-a susţinut”

Tudor Gheorghe este în doliu, după moartea soției sale. Vedeta trece prin clipe grele în acest moment, la despărțirea de partenera sa de viață, cu care a împărțit bune și rele timp de mai bine de 56 de ani. Georgeta Luchian Tudor a fost o actriță desăvârșită.

Tudor Gheorghe este în doliu, după moartea soției sale

Vestea tristă a fost adusă de Teatrului Național ”Marin Sorescu” din Craiova, unde Georgeta Luchian Tudor a urcat pe scenă timp de zeci de ani, încântând spectatorii cu talentul său uriaș.

”Teatrul Naţional ‘Marin Sorescu’ anunţă cu tristeţe plecarea la cele veşnice a actriţei Georgeta Luchian Tudor, una dintre actriţele emblematice ale unei instituţii pe care a slujit-o cu un talent ieşit din comun, şi este alături în aceste momente de soţul ei, artistul Tudor Gheorghe.

Tudor Gheorghe este in doliu, dupa moartea sotiei sale
Tudor Gheorghe este in doliu, dupa moartea sotiei sale

S-au îndrăgostit de la prima vedere

A plecat în această iarnă tristă, dar versurile sale, ca şi amintirea unei actriţe depline, rămân: ‘Am fost întrebată de ce uneori femeile surâd. Şi am răspuns: pentru că plâng prea mult, în fiecare zi, pentru toate durerile lumii, nu numai pentru cele ale lor. Dar, doamnelor, domnişoarelor, pentru că este ziua noastră, vă doresc să surâdeţi mai mult, chiar şi atunci când vă doare inima… Pentru că surâsul e un balsam’”, au informat, marţi, reprezentanţii teatrului criovean.

Tudor Gheorghe a povestit recent despre momentul când și-a întâlnit sufletul pereche. Ea era deja actriță, ar el era un fan înrăit. S-au îndrăgostit de la prima vedere și nu s-au mai despărțit până în ziua de azi, când moartea i-a separat.

Care a fost secretul fericirii în căsnicie

”În anii studenţiei am întâlnit-o prima oară. Era de o frumuseţe absolută şi m-a fascinat din prima clipă. Mă duceam de fiecare dată să o văd în spectacole. Când am revenit în Craiova, după terminarea Institutului de Teatru, am reîntâlnit-o. Din toamna lui 1966 şi până astăzi nu ne-am mai despărţit. Ea a fost cel mai important cenzor al meu, m-a învăţat să gătesc, să fac din bucătărie micul meu refugiu. Secretul căsniciei noastre e acela că nu am îmbinat niciodată profesia cu viaţa de familie. Împreună avem un fiu, pe Tudor Adrian, care ne-a dăruit un nepot”, mărturisea Tudor Ghorghe.

Și regretata artistă a vorbit despre căsnicia ei și secretul înțelegerii cu partenerul ei de viață. Nu a fost niciodată geloasă.  ”Mereu i-am spus că uşile sunt deschise, pleacă şi nu se mai întoarce. Dacă e nevoie, deschidem şi geamurile. Degeaba ţii un om cu forţa. Nu am fost geloasă niciodată. Îmi doresc cel mai mult pe lumea asta să reînvie dragostea între români”, declara Georgeta Luchian Tudor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *