Motivul pentru care încep controalele la centrele de vaccinare. Explicația lui Vlad Voiculescu

Sunt probleme la centrele de vaccinare împotriva coronavirusului! Dozele de vaccin sunt puține, iar autoritățile din România trebuie să se asigure că vaccinul anti-coronavirus ajunge acolo unde trebuie, respectiv la persoanele vulnerabile!

Încep controalele la centrele de vaccinare

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a tras un semnal de alarmă legat de ceea ce se întâmplă în secțiile de vaccinare din țară. Reprezentantul Guvernului a lăsat să se înțeleagă faptul că au loc nereguli în anumite centre de vaccinare, așa că este hotărât să trimită echipe de control. Vlad Voiculescu avertizează că cei care nu respectă strategia Guvernului vor fi sancționați.

”Sunt 350 de mii de români vaccinați. Este esențial să păstrăm acest raport echitabil de vaccinare. Sfârșitul pandemiei însemnă să-i protejăm pe cei vulnerabili. În momentul de față România nu arată rău. Suntem în top 10 la nivel european la vaccinare la mia de locuitori.

Incep controalele la centrele de vaccinare
Incep controalele la centrele de vaccinare

”E o problemă cu cantitatea de doze de vaccin”

Avem însă mai puține doze de vaccin decât am avea nevoie. E esențial ca autoritățile să nu rămână pasibile. În principiu și în practică trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Se vor face echipe de control pentru a se verifica cum stau lucrurile la centrele de vaccinare.

E o problemă cu cantitatea de doze de vaccin. Asta înseamnă că trebuie sancțiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia este respectată la nivelul centrului de vaccinare”, a spus Vlad Vociulescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Se pare că Vlad Voilescu a sesizat că dozele de vaccin nu au fost folosite la maximim, în condițiile în care deja nu sunt suficiente vaccinuri pentru toată lumea. Chiar din acest motiv, vaccinarea în România este amânată pentru 10 zile, după cum a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Gheorghiță.

Vaccinarea în România, amânată cu 10 zile

“Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că în săptămâna 18 – 24 ianuarie am recepționat cu 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate.

Ca atare, soluția noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centre medico-sociale, din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca începând cu 28 ianuarie să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza întâi, adică 35.000 de persoane programate pentru prima doză.

Astfel, data de 28 ianuarie de programare se translatează cu 10 zile şi devine 8 februarie. Se menţine acelaşi ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor programate. Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost vaccinate până la acest moment”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *