Iohannis: Economia României va avea cifre negative dacă populația nu se vaccinează

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la recepția de anul nou a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană. Iohannis susține că prognozele arată în momentul de față o creștere economică pentru 2021 de 4,3%.

Klaus Iohannis

Sursa foto: presidency.ro

„Mă bucur să particip din nou, de această dată în mod virtual, la tradiționala Recepție de Anul Nou organizată de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

Anul 2020 a stat sub semnul pandemiei de COVID-19, al crizei sanitare și economice, precum și al stării de urgență în majoritatea țărilor europene.

2021 a debutat însă cu semne bune pentru România și pentru comunitatea de afaceri, cu semnale încurajatoare de revenire a creșterii economice. Prognozele indică faptul că România va beneficia de o creștere cu 4,3% în acest an, un procent destul de bun, dat fiind contextul în care ne aflăm.

Țara noastră se confruntă însă, în continuare, cu spectrul dezechilibrelor economice, față de care trebuie găsite soluții sustenabile. În acest sens, sunt esențiale consolidarea situației finanțelor publice, precum și aplicarea de politici de susținere a creșterii competitivității, cu accent special pe creșterea exporturilor și atragerea de investiții pe termen lung.

Trebuie să fim conștienți că evoluțiile economice din perioada următoare vor fi direct influențate de ritmul și succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, atât la nivel european, cât și la nivel național. De noi toți depinde revenirea la normalitate, în condiții de siguranță sanitară”, a spus Klaus Iohannis, la recepția Camerei de Comerț, scrie stiripesurse.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *