Fostul europarlamentar Marian Zlotea s-a predat în Italia

Fostul europarlamentar Marian Zlotea, condamnat definitiv la 8 ani și 6 luni de închisoare, se află acum în custodia autorităților italiene.

Marian Zlotea fugise în Italia înainte să primească condamnarea. Acesta s-a predat poliției.

Conform Digi24, polițiștii l-au reținut pe Zlotea în baza mandatului internațional emis pe numele său în ianuarie. Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru fapte de corupție.

Într-o postare publicată pe Facebook, Zlotea spunea că este nevinovat și condamnarea a fost dată „într-un dosar bazat în totalitate pe două denunțuri neîntemeiate date sub presiune de doi inculpați arestați care, ulterior denunțurilor, au fost eliberați”.

Fost europarlamentar PDL, Marian Zlotea a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru fapte pe care le-ar fi făcut în perioada când era preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare.

El a fost condamnat pentru trafic de influență, luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și instigarea la luare de mită. Zoltea a fost acuzat de procurori că îi obliga pe salariații Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA) să cotizeze lunar la PDL.

Citește și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *