Trupul neînsuflețit a lui Nelu Ploieșteanu a rămas la IML. De ce s-au răzgândit fiicele artistului

Familia lui Nelu Ploieșteanu nu a ridicat nici marți, 6 aprilie, trupul neînsuflețit al regretatului lăutar de la Institutul de Medicină Legală din București.

Nelu Ploieșteanu

Fiicele lui Nelu Ploieșteanu au decis să nu ridice nici marți trupul tatălui lor de la IML, după ce au aflat că testul Covid a ieșit pozitiv. Potrivit normelor din perioada de alertă, sicriul ar fi trebuit să fie transportat direct la cimitir și îngropat în aceeași zi, în prezența a cel mult 20 de persoane.

Înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu, care ar fi trebuit să aibă loc duminică, a fost amânată de familie, care a cerut autopsia.

Marți, 6 aprilie, fiicele artistului au ajuns la IML pentru a ridica trupul neînsuflețit al tatălui lor. Cu un costum pentru părintele lor și toate cele necesare înmormântării, fetele îmbrăcate în veștminte cernite au făcut potecă spre Institut.

Inițial, acestea au refuzat să ridice trupul neînsuflețit de la morga Spitalului Floreasca, acolo unde s-a stins Nelu Ploieșteanu, și au cerut autorităților să le elibereze un certificat de deces pe care să scrie că artistul nu era infectat cu virusul SARS-COV-2 în momentul decesului, în speranța că tatăl lor va avea parte de o înmormântare creștinească.

Foto: Blitz

Nelu Ploieșteanu, înmormântat lângă fiul lui

Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat în cavoul in care a fost depus fiul său, la Cimitirul Străulești 2. Cântărețul a regretat în ultimele clipe de viață că n-a mai ajuns la cimitir la fiul său, din cauza pandemiei. Unicul fiu al artistului a murit la vârsta de 32 de ani, după ce o viață întreagă a stat paralizat la pat din cauza unui vaccin făcut în copilărie.

Nelu Ploieșteanu a murit la 70 de ani

Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață vineri, în jurul orei 1 noaptea, la Spitalul Floreasca. Cântărețul în vârstă de 70 de ani a ajuns la spital pe data de 11 martie, însă a refuzat să se interneze, fiind infectat cu SARS-CoV-2. Pe 18 martie, a ajuns din nou în stare gravă la spital. El a fost dus direct la Terapie Intensivă și intubat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *