Tensiuni mari în Coaliția de guvernare. Miniștrii USR PLUS ar putea boicota ședința de guvern de joi

Guvernul Cîțu se va reuni, joi, în ședință, iar pe ordinea de zi sunt subiecte care nu suportă amânare, conform premierului. Ședința ar fi trebuit să aibă loc miercuri, însă a fost amânată după ce miniștrii USR-PLUS au refuzat să participe, după demiterea ministrului Sănătății.

În acest context, având în vedere că sunt tensiuni uriașe în Coaliție din cauza deciziei lui Florin Cîțu de a-l da afară din Guvern pe Vlad Voiculescu, sunt șanse mari ca miniștrii USR-PLUS să boicoteze și astăzi ședința de Guvern.

“Vom avea şedinţă de Guvern, pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toţi românii, care trebuie adoptate, o parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, acte normative care nu suportă amânare”, a declarat, miercuri, premierul Florin Cîțu.

Tensiunea în Coaliție a pornit după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Fiindcă Dan Barna a refuzat să preia interimar acest portofoliu, Florin Cîțu este și ministru al Sănătății în acest moment, până când va fi numită o altă persoană pentru această funcție.

Care este programul premierului Florin Cîțu

Potrivit programului premierului, ședința de Guvern ar urma să aibă loc la ora 13:00. Înainte de aceasta, premierul se va întâlni online cu reprezentanţii Direcţiilor de sănătate publică şi managerii spitalelor suport COVID.

Executivul urma să se reunească miercuri, însă şedinţa a fost amânată. Pe ordinea de zi se aflau proiectul de lege care prevede sancţiunea complementară a suspendării activităţii pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum şi un proiect de hotărâre privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, unor unităţi sanitare din judeţele Brăila, Cluj, Constanţa, Galaţi, Hunedoara, Olt şi Suceava în vederea aplicării măsurilor de prevenire şi limitare a transmiterii infecţiilor cu noul coronavirus.

Ce prevede ordinea de zi a ședinței de Guvern

Aceeaşi hotărâre de Guvern prevede şi scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora, cu titlu gratuit, Spitalului de Urgenţă “Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni în vederea aplicării măsurilor de prevenire şi limitare a transmiterii infecţilor cu SARS-CoV -2 şi Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timişoara pentru desfăşurarea activităţii specifice trierii anti-COVID a grupurilor de migranţi.

De asemenea, în cadrul ședinței de miercuri Guvernului viza adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *