Aleșii liberali „din urbanul mic și rural”, implicați în campania de pro-vaccinare

Conducerea Partidului Național Liberal le cere aleșilor locali PNL din micile orașe și din comune să se implice activ în campania de promovare a vaccinării.

Anunțul a fost făcut luni de președintele partidului, Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, am luat o decizie prin care Biroul Politic Naţional al PNL solicită implicarea în special a aleşilor locali ai PNL – e vorba de primari, viceprimari, consilieri locali, în special din urbanul mic şi din rural – în campania de convingere a cetăţenilor români să se vaccineze, să folosească ocaziile în care se vor deplasa în centrele de vaccinare mobilă, în comunităţile locale, să fie evenimente anunţate la care să crească semnificativ ponderea în special a celor din mediul rural care urmează să se vaccineze“, a declarat liderul liberalilor, Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

O schimbare a strategiei de promovare a campaniei de vaccinare era anunțată săptămâna trecută și de vicepremierul Dan Barna.

De la nivelul Guvernului va trebui să sofisticăm un pic campania de informare și de promovare. A fost campania națională, acum e clar că trebuie să coborâm mai mult în local, mai mult în comunități unde, uitându-ne pe cifre, înseamnă că sunt niște probleme”, declara Barna joi seara, într-o emisiune la B1TV.

În opinia sa, e nevoie de eforturi pentru a fi implicați în campanie oamenii care au un cuvânt greu în comunitate, cum ar fi preotul, medicul, primarul ori profesorul. În plus, este necesară și implicarea la nivel individual.

Dacă oamenii își doresc să scăpăm mai repede de restricții, gradual, într-adevăr, trebuie să-i ducă și pe cei din jurul lor la vaccinare. Este un efort colectiv”, susținea Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *