Carmen Brumă are cele mai bune sfaturi pentru mesele de Paște!

Carmen Brumă a decis să facă publice 7 secrete importante pentru alimentația din perioada sărbătorilor. După un post lung, ne dorim să ne bucurăm de preparate gustoase, iar mulți exagerează.

Tehnicianul nutriționist susține că cel mai important este să fim echilibrați, chiar dacă ne bucurăm de o masă copioasă. La mijloc sunt și kilogramele în plus care le putem lua în decursul celor trei zile de sărbătoare. Iată șapte sfaturi pentru o alimentație echilibrată, plus un meniu complet pentru o zi.

Pregătirile pentru Sărbătorile Pascale sunt pe ultima sută de metri, iar gospodinele se gândesc ce să pună pe masa festivă. Cele care au grijă la kilogramele în plus, încearcă să își pregătească bucate cât mai naturale, însă secretul este cu totul altul. Carmen Brumă a decis să vină în ajutorul tuturor, oferind sfaturi prețioase cu privire la mâncatul haotic din preajma sărbătorilor. Tehnicianul nutriționist susține că persoanele care se află în proces de slăbire trebuie să aibă cea mai mare grijă. Se pot servi merse copioase, însă bine echilibrate. Tocmai din acest motiv a decis să ofere o serie de sfaturi și să prezinte chiar și un meniu perfect pentru cei care nu vor să de-a peste cap planul de slăbire.

„Personal, cred că sărbătorile de orice fel trebuie trăite din plin, fără habotnicie, excese și orice atitudine care ne face mai mult rău decât bine dar în egală măsură, dacă tu eșți în plin proces de slăbire și ai dat jos deja un număr considerabil de kilograme, ar fi păcat să-ți sabotezi și să-ti anulezi propriul efort de luni de zile”, a scris Carmen Brumă pe blogul ei.

Șapte sfaturi cu privire la masele festive de Paști

Carmen Brumă a postat pe blogul ei personal câteva sfaturi cu privire la modul în care poți acționa cu preparatele gustoase. Cel mai important este să nu ne abatem de la regula de bază cu trei mese pe zi, plus multă mișcare. Un alt aspect extrem de important este sa avem un repaus de aproximativ 3-4 ore, iar desertul trebuie să îl lăsăm pentru sfârșitul mesei.

„1. Gustă din fiecare la care poftești o singură dată pe zi, dar nu seara;

2. Mănâncă trei mese principale care să conțină preparate cu proteină animală (ouă, friptură, drob, sarmale) și salată din legume proaspete de sezon;

3. Mănâncă deșertul la sfârșitul mesei nu între mese sau în loc de masă astfel încât impactul glicemic să nu fie atât de mare;

4.Între mese e ideal să ai un repaus alimentar ( 3-4 ore) în care să nu ciugulesti;

5. Înainte sau după masă fă mișcare: o ora de plimbare sau mers alert (peste 7000 de pași, ideal peste 10.000);

6. Nu bea mai mult de 3 pahare de alcool pe zi;

7. Paștele durează 3 zile, așa că mănâncă doar în 2 dintre acestea alimente periculoase pentru silueta (cozonac, pască, sarmale, dulciuri, alcool)”, le-a transmis vedeta fanilor.

Pe lângă aceste sfaturi prețioase, Carmen Brumă a decis să le facă și un model de meniu, pentru ca lucrurile să fie înțelese mai ușor. În acest meniu se regăsesc absolut toate bucatele specifice pentru Paște, așa că, indiferent dacă ții cont de el sau nu, tot vei gusta din sarmale sau friptura de miel. Important este să nu faci excese, dar mai ales să respecți cele șapte reguli de mai sus, prezentate foarte clar de tehnicianul nutriționist.

„Mic dejun: 2-3 ouă roșii, drob (pe săturate) roșii, castraveți, o felie de pască; mișcare o oră. Prânz: ciorbă de miel (dacă vă place); 3-5 sarmale (cu 2 linguri de mămăligă sau 2 felii de pâine): o salată verde; 1-2 felii de cozonac sau alte dulciuri la care poftiți mișcare o oră. Cina: friptură de miel (pulpă fără grăsime); salată verde”, le-a mai spus Carmen Brumă celor care își doresc să aibă grijă la greutate, scrie monden.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *