Ce spune Monica Pop despre noua obligativitate impusă de autorităţi pentru români. “Absolut inutilă”

Datorită faptului că rata de incidență a scăzut sub 3 la mia de locuitori, autoritățile se gândesc la relaxarea măsurilor în vigoare. Totodată, aceștia se gândesc și la un alt lucru, astfel că medicul Monica Pop vorbește despre noua obligativitate care are putea fi impusă.

Monica Pop vorbește despre noua obligativitate pentru români

Rata de infectare la nivel național este în continuă scădere. La nivelul Capitalei, aceasta a fost a trei zi consecutivă în care a fost înregistrat un indice mai mic de 3 la mia de locuitori, determinând autoritățile să ia în calcul redeschiderea restaurantelor. Totodată, autoritățile se gândesc în aceeași măsură și la cinematografe și teatre, după cum a afirmat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Momentan, în discuție intră doar accesul la o capacitate de 30% la interior, indiferent că este vorba despre restaurante, cinematografe sau teatre. Alin Stoica a menționat totodată și despre o nouă obligativitate, care constă în faptul de a dovedi vaccinarea pentru a avea acces. Totuși, această condiție ar fi puțin diferită, având în vedere că în alte state din Europa, nu este implementată.

Medicul Monica Pop, a criticat această obligativitate a românilor de a dovedi faptul că s-au vaccinat pentru a putea avea acces în spațiile interioare. Medicul oftalmolog consideră că această măsură ar fi una discriminatorie.

Varianta testării este aproape imposibilă pentru că costă foarte mult. Omul care vrea să își cumpere un bilet la un spectacol trebuie să plătească și biletul și testul, ceea ce e imposibil. Dacă vor să meargă doi membrii ai familiei s-a terminat cu salariul. (…) Deci este foarte greu, dacă se păstrează măsurile respective și sunt în sala 30%, distanțarea există. Explicația este foarte simplă, vaccinul nu păzește de boală”, a declarat medicul.

Pentru a putea avea acces la interior, romanii vor trebui sa faca dovada vaccinarii
Pentru a putea avea acces la interior, romanii vor trebui sa faca dovada vaccinarii

Măsurile de relaxare nu ar ajuta la nimic

Medicul consideră că acest lucru ar fi ”absolut incredibil și absolut inutil”.

Vaccinul determină la forma de boală să fie mai atenuată. (…) INMS a comunicat peste 25.000 de persoane vaccinate care au făcut boala. Deci perfect poate fi bolnav un vaccinat. Sunt 17 milioane de oameni nevaccinați. (…) E un lucru absolut incredibil și absolut inutil. Sunt foarte uimită că nu au ieșit actorii să spună nimic.”,a mai adăugat medicul Monica Pop.

Monica Pop consideră că aceste noi măsuri de relaxare, nu ar ajuta la nimic. Medicul este de părere că acestea nu ar face decât să producă discriminare și totodată o cheltuială imensă pentru cetățeni. Totodată, medicul se arată surprins de faptul că actorii nu au venit cu nici o reacție cu privire la această propunere a autorităților.

”Sunt foarte uimită că nu au ieșit actorii să spună nimic. (…) Ei sunt cei implicați, nu am văzut nicio reacție din partea lor. Nu am văzut artiștii, cântăreții și toți cei care fac spectacole nu am văzut să sară. Ei vor fi cei care vor suferi din punctul acesta de vedere”, a mai explicat dr. Monica Pop la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *