Instanţa dă undă verde Romprest pentru a executa silit Consiliul Local al Sectorului 1 pentru datorii. Ce prevede hotărârea civilă

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în minuta deciziei Judecătoriei Sectorului 1.
Directorul general adjunct al Romprest, Bogdan Adimi, a confirmat pentru „Adevărul” că va executa silit CL Sector 1, după ce compania de salubritate a obţinut câştig de cauză împotriva autorităţii locale.
Hotărârea Secţiei I Civilă din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 vine după ce a avut loc un al doilea episod din „războiul gunoaielor” dintre Clotilde Armand – edilul sectorului 1 – şi compania Romprest. 
Administraţia Sectorului 1, condusă de primarul Clotilde Armand, a fost iar în plin scandal şi conflict cu firma care ar fi trebuit să se ocupe de strângerea gunoaielor din Sectorul 1. După o săptămână în care gunoaiele s-au strâns iarăşi pe străzile din Sectorul 1, Romprest a anunţat că situaţia a fost dezamorsată, iar colecarea a fost reluată. 
Edilul a acuzat „un nou şantaj de tip mafiot” din partea companiei de salubrizare Romprest. 
Romprest Service SA a anunţat că operatorii staţiilor de sortare/tratare a deşeurilor colectate şi transportate de către companie au limitat activitatea din 22 mai, iar începând cu 1 iunie au suspendat-o integral, din cauza neachitării serviciilor prestate în beneficiul Sectorului 1.
O situaţie similară s-a întâmplat şi la finalul lunii noiembrie 2020, când timp de câteva săptămâni, firma Romprest nu a mai ridicat deşeurile din Sectorul 1, din cauză că Primăria avea la vremea respectivă facturi neplătite de 94 milioane lei. Primarul Clotilde Armand a declarat atunci că facturile ar fi umflate şi din această cauză nu le plăteşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *