VIDEO Versurile „Thunder Road” a lui Bruce Springsteen vor fi corectate după aproape jumătate de secol

Timp de 46 de ani, versurile publicate ale piesei „Thunder Road”, inclusiv pe site-ul oficial al lui Bruce Springsteen, au arătat că rochia lui Mary „waves” (salută – n.r.) şi nu „sways” (se leagănă). Indiferent de cum cântă el versurile, în scris, chiar şi pe vinilul original, varianta oficială era aceasta.

„Sways” nu era o rimă perfectă pentru „plays”, însă Springsteen nu a fost vreodată obsedat de perfecţiune, scrie Variety, conform News.ro.

După o dezbatere online de două săptămâni, problema a fost lămurită – nu de autorul piesei, ci de managerul artistului, Jon Landau, care a fost co-producător al albumului „Born to Run”, pe care este inclusă piesa.

„Cuvântul este «sways»”, a declarat el pentru New Yorker, după ce a fost contactat prin e-mail privitor la această chestiune. „Orice greşeală de tipar în materialele oficiale ale lui Bruce va fi corectată. Apropo, rochiile nu ştiu cum să salute”, a completat el.

Landau a explicat că, în carnetul original, Springsteen a scris textul în acest fel. „Aşa l-a cântat pe «Born to Run», în 1975, aşa l-a cântat în miile de concerte şi aşa îl cântă acum, pe Broadway”.

[embedded content] SURSĂ ARTICOL