Fraudă la permise auto, la Brașov și Galați: Şase persoane au fost reţinute

Mai multe persoane suspectate că ar fi obținut permisul de conducere auto în mod fraudulos au generat percheziții ale autorităților în județele Brașov și Galați.

Operaţiunea a început acum nouă ani, în judeţul Braşov, cu ajutorul unor şcoli de şoferi. Cei interesaţi plăteau între 2.500 și 5.000 de euro pentru fiecare permis obţinut, potrivit ProTV și Observatornews.

La data de 15.06.2022, ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Anticorupţie Braşov şi Galaţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi cu sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Braşov, Galaţi şi Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, au pus în executare șase mandate de percheziţie domiciliară, la imobilele unor persoane fizice şi societăţi, mai exact cinci mandate pe raza judeţului Braşov şi unul pe raza judeţului Galaţi, urmate de 14 mandate de aducere a suspecţilor, la sediul structurii de parchet menţionate,” a transmis, joi, DGA.

Între anii 2013 și 2020, acuzații și-ar fi stabilit reşedinţa pe o perioadă de un an în judeţul Braşov, cu scopul de a parcurge cursurile unor şcoli de şoferi.

Aceștia puteau participa la proba scrisă pentru a obţine permisul de conducere în mod fraudulos, cu ajutorul mai multor școli de șoferi și contra unor sume de bani.

Mai exact, în ziua derulării probei teoretice la examenul propriu–zis, era prezent un candidat fals, înscris legal, iar care pe timpul examenului teoretic, le comunica candidaţilor răspunsurile corecte. Sumele de bani oferite de cei care doreau să obţină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse între 2.500 și 5.000 de euro pentru fiecare permis obţinut,” a mai declarat DGA.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fals intelectual, cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă, în legătură cu obţinerea permiselor de conducere auto.

În cauză, pentru un număr de șase suspecţi, au fost emise ordonanţe de reţinere de către procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov pe o perioadă de 24 de ore.

Știre preluata de la 7Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *