Boris Johnson, măsură controversată. Cum vrea să oprească imigranții să intre ilegal în Marea Britanie prin Canalul Mânecii. Un alt exeriment a costat un milion de euro

Guvernul lui Boris Johnson încearcă să limiteze numărul imigranților care încearcă să ajungă în Marea Britanie pe Canalul Mânecii și a anunțat un plan de măsuri. Premierul britanic vrea să apeleze la armată pentru a rezolva această problemă și a acuzat Franța că nu aplică măsuri de securitate pentru a opri imigranții.

Boris Johnson vrea să folosească armata în operațiunile din Canalul Mânecii

Peste 28.000 de imigranți au încercat în 2021 să ajungă ilegal în Marea Britanie, față de 8.400 în decursul anului 2020. De aceea, guvernul britanic vrea să ia o serie de măsuri pentru a-i opri pe cei care vor să traverseze ilegal Canalul Mânecii pentru a ajunge în Regat.

Guvernul condus de Boris Johnson a confimat că una dintre măsuri se referă la folosirea armatei în operațiunile din Canalul Mânecii, pentru a încerca să limiteze numărul imigranților. Mișcarea este considerată o măsură populistă menită să-l ajute pe premierul britanic, aflat în centul unui scandal, după ce a organizat o petrecere cu zeci de persoane în timpul primului lockdown din Regat.

Boris Johnson, măsură controversată pentru a opri imigranții să intre ilegal în Marea Britanie prin Canalul Mânecii. Un alt exeriment eșuat a costat un milion de euro
Marea Britanie, plan pentru a opri imigranții. Sursa foto: Unsplash / Aude-Andre Saturnio

Ministrul de Interne britanic, Priti Patel, a declarat că Ministerul Apărării a devenit „partener operațional esențial” în protejarea Canalului Mânecii împotriva imigrației ilegale, notează Euronews.

Un număr inacceptabil de oameni continuă să facă traversări periculoase ale Canalului, iar decesele din noiembrie anul trecut servesc drept cel mai puternic exemplu pentru a încerca să le oprim. Guvernul explorează toate căile pentru a preveni alte tragedii”, a spus un purtător de cuvânt al guvernului.

Boris Johnson acuzat de opoziție

Opoziția laburistă acuză guvernul că nu știe nimic despre o operațiune din 2019, când marina a fost dusă să patruleze pe Canal, dar a fost retrasă după șase săptămâni, experiment care a costat 780.000 de lire sterline (933.000 de euro).

Cred că publicul britanic va sprijini și guvernul ar trebui să facă tot posibilul pentru a ne proteja granițele și de aceea o abordare mixtă este absolut vitală”, a fost răspunsul ministrului Priti Patel.

Au existat și critici din rândurile conservatorilor, partidul lui Boris Johnson. Tobias Ellwood, președintele Comisiei de Apărare a Camerei Comunelor, a declarat că prin acest plan se încearcă „distragerea atenției de la adevărata problemă și nu asta ar trebui să facă armata”.

Tensiuni există și între Marea Britanie și Franța. Premierul britanică acuză Parisul că nu ia măsuri pentru a opriri imigranții, în timp ce Emmanuel Macron a facut apel la o mai mare cooperare europeană pentru prevenirea imigrației ilegale.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *