Canada: Poliția intervine pentru a îndepărta protestatarii de pe străzile capitalei / 70 de arestări

Într-o confruntare tensionată, dar fără ciocniri, poliția canadiană a arestat vineri 70 de persoane, ca parte a intervenției lor pentru a îndepărta camioanele și demonstranții care blochează centrul orașului Ottawa de trei săptămâni pentru a protesta împotriva măsurilor sanitare, scrie AFP.

protestul camionagiilor din CanadaFoto: Captura video

„La ora 15:00 (20:00 GMT), am arestat 70 de persoane acuzate de infracțiuni multiple”, a declarat șeful interimar al poliției din Ottawa, Steve Bell.

El a adăugat că operațiunea decurge „cum era planificat”, dar va lua „timp”. „Continuăm să câștigăm teren pentru a elibera străzile”, a spus el, adăugând că până acum nu au fost răniți.

Sute de polițiști au fost dislocați pe străzile capitalei federale în fața manifestanților care au refuzat să părăsească locul, în ciuda numeroaselor avertismente și a proclamării stării de urgență.

Poliția, care a înconjurat întreaga zonă a demonstrației, i-a înconjurat treptat pe protestatari, dar nu ajunsese încă pe bulevardul principal, care trece de-a lungul parlamentului.

Pe unele artere acoperite cu zăpadă proaspătă au fost tractate și primele vehicule. Autoritățile continuă să avertizeze protestatarii să părăsească zona sau vor fi arestați.

„Trebuie să plecați. Trebuie să încetați orice activitate ilegală și să vă îndepărtați imediat vehiculul și/sau proprietatea de pe toate site-urile locurile de protest. Oricine se află la locul unui protest ilegal poate fi arestat”, a scris poliția pe Twitter.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *