Cea mai simplă și delicioasă rețetă de compot de pere. Ingredientul minune face această rețetă ideală pentru sezonul rece

Cea mai simplă și delicioasă rețetă de compot de pere. Iată cum poți face cel mai bun compot de casă din pere aromate, sferturi, cu coajă. Trebuie să știm că lămâia va păstra o culoare frumoasă a perelor la borcan. Totuși, secretul este să pui vanilie. Aceasta îi va da o aromă cu adevărat deosebită. Zahărul poate fi înlocuit cu îndulcitori tip ștevia sau green sugar, zaharina etc.

Cum să prepari cea mai simplă și delicioasă rețetă de compot de pere. Urmează acești pași

Compotul de fructe se prepară foarte ușor. De asemenea, gradul de dulceață poate fi reglat după gust, punând mai mult sau mai puțin zahăr. Zahărul poate fi înlocuit și cu îndulcitori tip ștevia, green sugar sau tablete de zaharina.

Sursa: savoriurbane.com

Cum se prepara cel mai bun compot de pere

Cum se prepara cel mai bun compot de pere

Cum se prepară compotul de pere. Iată de ce ingrediente ai nevoie

Portii: 1 borcan de 320 ml
Ingrediente –
400 g pere (4 pere)
2-3 felii de lamaie
1 lingura zeama de lamaie
Sirop:
50 g zahar
baton de vanilie sau ½ plic zahar vanilat
ca.250 ml apa

Ca acest compot să iasă cum trebuie, vom alege cele mai sănătoase și frumoase pere. Le spălăm și le lăsăm la scurs. Cu ajutorul cuțitului tăiem perele în două și apoi în sferturi. Trebuie îndepărtate cotaorele și codițele. La fel, trebuie îndepărtate părțile moi sau lovite.

Cum se prepară siropul pentru compot. Ai grijă la acest detaliu

Într-o oală cu apă rece se așează sferturile de pere cu seama și feliile de la lămâie. Așa vom obține o culoare frumoasă în borcan. Până curățăm perele trebuie să facem sirpoul. Trebuie umplut un bocan cu perele făcute jumătăți și turnată apă deaspura lor. Se scurge apa și se măsoară. Aceea e cantitatea necesară de apă pentru borcan.

Într-un castron punem zahărul, feliile de lămâie și apa. Batonul de vanilie trebuie tăiată în trei și jumătate pe lung. și semințele și păstaia se pune la fiert. Se lasă la fiert cinci minute la foc mic. Siropul fiert se lasa la răcorit câteva minute.

În momentul în care siropul fiert s-a răcorit un pic, punem borcanele pe o tava metalica și turnam siropul peste pere. Ne asiguram că și păstaia de vanilie să ajungă în borcan. Închidem borcanele cu capacele din dotare și le strângem bine. Urmează fierberea în bain Marie. Aceasa durează aproximativ 25-30 de minute. După ce se fierb în baie de apă și abur, borcanele cu compot se lasă câteva ore în aceeași oală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *