CTP, despre protestul de la metrou: „O acţiune teroristă, similară cu cea a minerilor din 1990”
„Ce am văzut aici vine demult, de dinainte de 1989. Aceşti inşi, angajaţi la metrou, au fost favorizaţi dintotdeauna salarial. Să spunem că 80 şi ceva la sută dintre ei au salarii de 5.000 de lei pe lună. Deci ei nu veneau aici să protesteze că nu mai aveau ce duce familiilor acasă. (…) Ei nu se află în situaţia minerilor care au ieşit acum o lună de zile pentru că nu primiseră banii de luni şi luni de zile, că nu mai aveau cu ce să trăiască. Nu. Au ieşit pentru că au la dispoziţie şinele de metrou pe care le-au ocupat. A fost o acţiune similară cu cea a minerilor din 1990, când au venit împotriva bucureştenilor. Aceşti inşi au făcut acelaşi lucru, au lovit în bucureşteni”, a declarat Cristian Tudor Popescu într-un dialog cu jurnalistul Claudiu Pândaru.
În opinia jurnalistului, protestul de vineri poate fi catalogat drept o „acţiune teroristă”.
„Hai să ne gândim la toate consecinţele a ceea ce au făcut. Cei care au întreprins această acţiune teroristă s-au baricadat acolo în subteran fără nicio măsură de protecţie – mască, distanţă, cântau foarte încântaţi, băteau din palme, ceea ce fireşte înseamnă un număr de infectări şi de transmisii ale virusului, că ei au ieşit şi se duc să infecteze oameni. Cei care au fost siliţi de blocarea totală a metroului să ia mijloacele de transport în comun şi să se înghesuie în ele, chiar oameni de bună intenţie, fiind mult mai greu să păstreze aceste măsuri în condiţiile astea. Capitala, şi aşa unul dintre cele mai poluate oraşe din lume, acum astăzi a fost super poluat de maşinile bară la bară, care au mers cu a-ntâia şi cu a doua toată ziua”, a declarat Cristian Tudor Popescu.
„Aş vrea să ştiu cine va plăti debranşarea şi rebranşarea unui consumator de dimensiunile Metrorex, metroului, care s-a produs din pricina acestei acţiuni de teroare asupra bucureştenilor. Costă imens aşa ceva în sistemul energetic naţional, când debranşezi şi rebranşezi un asemenea consumator, pe lângă celelalte costuri. Grevă spuneaţi? Care grevă? S-au dus şi au ocupat liniile de metrou ca să poată să negocieze de pe poziţie de forţă. Înainte de asta n-au negociat nimic. S-au rugat de ei autorităţile toată noaptea. «Haideţi să neogociem, să vedem ce vreţi». Nu au susţinut nişte negocieri care să fi durat nişte zile, o săptămână…domne nu ne-am înţeles şi în disperare de cauză ocupăm fabrica. Nu! S-au dus direct ca să negocieze, să şantajeze, să ameninţe de pe poziţii de forţă. «Dacă nu ne garantaţi că nu concediaţi pe nimeni şi nu ne scădeţi salariile, nu ieşim de aici». Nici vorbă de grevă. O grevă se face după negocieri”, a continuat el.
„Aceşti inşi de la metrou reprezintă o rezervă strategică a regimului comunist, că Metrorex vine de dinainte de ’89, care poate fi aruncată împotriva populaţiei civile, cum au fost şi minerii în Mineriadele din anii ’90. Au fost plătiţi foarte bine întotdeauna. Acum îşi folosesc forţa cu care au fost înzestraţi, privilegiile, pentru a lovi în bucureşteni”, a conchis jurnalistul, potrivit Digi24.ro.