Florin Cîțu, primele declarații după tragedia de la unitatea mobilă a Spitalului Victor Babeș. Vlad Voiculescu, mesaj simultan. Ce au de gând să facă

Prim-ministrul Florin Cîțu a făcut declarații după tragedia ce s-a petrecut luni la unitatea mobilă a Spitalului Victor Babeș din București. Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a transmis un mesaj pe internet chiar la ora începerii declarației de presă a premierului.

Ce a declarat Florin Cîțu după tragedia de la unitatea mobilă a Spitalului Victor Babeș

Prim-ministrul le-a transmis condoleanțe familiilor celor trei pacienți decedați, cu vârste cuprinse între 65 și 75 de ani. Florin Cîțu a spus că din primele informații se pare că este vorba despre un accident și că a început o anchetă pe care și-o dorește rapidă și transparentă, astfel încât toți vinovații trebuie să răspundă.

”Suntem de un an într-o luptă cu pandemia. Presiunea pe spitale este foarte mare. Trebuie cu toții să ajutăm. Campania de vaccinare este singura soluție în acest moment. Am văzut că administratorii sau reprezentanții statului fug de comunicare în aceste momente. Cetățenii au nevoie să venim să explicăm. Vom încerca să avem mai multe paturi ATI, așa cum am cerut acum două luni. Nu putem să garantăm acum că astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla. Ca să ne asigurăm trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes”, a declarat Florin Cîțu.

Tragedie la unitatea mobila de ATI de la Spitalul Victor Babes

Vlad Voiculescu, declarații simultan

Coincidență sau nu, ministrul Sănătății a transmis un mesaj pe pagina lui de Facebook chiar la începerea declarației de presă a prim-ministrului, ce a fost anunțată pentru ora 23:00. Vlad Voiculescu a precizat că a aflat despre problema de la Spitalul Victor Babeș la ora 18:30.

”Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați. O anchetă penală este în desfășurare iar mâine voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici. Condoleanțe pentru familiile îndurerate!”, a transmis Vlad Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *