Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean(CJ) Giurgiu a găzduit miercuri, 11 septembrie, o conferinţă de presă intermediară, pentru prezentarea bilanţului activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului „Dezvoltarea sistemului de management anticorupţie la nivelul judeţului Giurgiu- SisABC”.
Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean(CJ) Giurgiu a găzduit miercuri, 11 septembrie, o conferinţă de presă intermediară, pentru prezentarea bilanţului activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului „Dezvoltarea sistemului de management anticorupţie la nivelul judeţului Giurgiu- SisABC”.
Au participat reprezentanţi ai CJ Giurgiu, ai Serviciului Judeţean al Direcţiei Generale Anticorupţie Giurgiu, cei ai Fundaţiei Centrul de Resurse Juridice(FCRJ), dascăli de la liceele giurgiuvene implicate în proiect şi reprezentanţi ai Teatrului „Tudor Vianu” Giurgiu.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Lucian Corozel a prezentat obiectivele generale ale proiectului, în timp ce managerul public Mihaela Cristea şi expertul FCRJ Radu Nicolae au vorbit, pe larg, despre toate activităţile derulate sau care urmează să fie desfăşurate în cadrul acestui proiect, finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă(POCA).
De asemenea, au luat cuvântul şi reprezentanţii instituţiilor de învăţământ implicate în proiect, care au vorbit despre rezultatele campaniei „Săptămâna Integrităţii”, dar şi directorul adjunct al Teatrului „Tudor Vianu”, Elsa Joantă. Ea a prezentat impactul pe care concursul de educaţie anti-corupţie prin teatru- „Curat murdar, Coane Fănică!”- l-a avut asupra tinerilor giurgiuveni care au participat la competiţia menţionată.
Proiectul „Dezvoltarea sistemului de management anticorupţie la nivelul judeţului Giurgiu SisABC” răspunde problemei prevenirii corupției și a mediului de integritate de la nivel județean, prin derularea unei campanii publice, informarea și asistență metodologică a 9 unități administrativ teritoriale de la nivel de comună din județ, formarea personalului de la nivelul celorlalte primării (inclusiv aleși locali), elaborarea unei hârți pilot a integrității.
Proiectul este inovativ pentru că propune un indice compozit care să reflecte stadiul unei unități administrativ- teritoriale în atingerea standardelor Strategiei Naţionale Anticorupţie(SNA), pe o scală de la 1-10. Indicele odată testat în județul Giurgiu poate fi propus la nivelul SNA pentru a măsura în mod obiectiv rezultatele eforturilor anti-corupție.
Inovativă este şi abordarea inclusivă, în care nu doar CONSILIUL JUDEȚEAN Giurgiu este implicat, ci și mediul de integritate de la nivelul județului. Nu în ultimul rând, caracterul inovativ constă în certificarea sistemului de prevenire a corupției pe baza standardului ISO37001.
Valoarea totală a Proiectului este de 396.814,86 lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă, 388.878,56 lei.
Durata proiectului este de 15 luni, în perioada 17 iulie 2018 – 16 octombrie 2019.