A doua cea mai mare reţea de falsificatori de bancnote de pe „dark net”, destructurată de Europol. Toți banii contrafăcuți circulau în Europa

Poliţia portugheză a destructurat a doua cea mai mare reţea de falsificatori de bancnote de pe internetul ”ascuns” (dark web), cu sprijinul agenţiei europene Europol.

Cinci persoane au fost arestate şi puse sub acuzare pentru falsificare de monedă şi crimă organizată, anunță Europol, preluat de News.ro.
Bancnote contrafăcute, în valoare de 1,3 milioane de euro, au fost confiscate pe teritoriul Europei, în special în Franţa, Germania, Spania şi Portugalia.
Oamenii legii au confiscat 1.833 de bancnote false: 1.290 de bancnote de 50 de euro şi 543 de bancnote de 10 euro, însumând un total de 69.930 de euro.
Mai multe obiecte corelate cu procesul de falsificare au fost de asemenea confiscate: computere, imprimante, tuşuri ultraviolete şi holograme.
Europol a sprijinit operaţiunea de la începutul acesteia, prin delegarea unor experţi în domeniul falsificării şi internetului întunecat, precum şi prin acordarea de sprijin analitic şi operaţional.
sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *