A început „Săptămâna Prevenirii Criminalității”! GIURGIU

Ieri, 3 iunie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu a fost organizată o conferință de presă în cadrul căreia conducerea inspectoratului a prezentat  activitățile ce se vor desfășura, la nivelul județului Giurgiu, în cadrul campaniei naționale Săptămâna Prevenirii Criminalității.

Alături de conducerea I.P.J. Giurgiu, la activitate au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu, Primăriei Municipiului Giurgiu, Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

IMG_9331

IMG_9328

Prevenirea criminalității reprezintă o prioritate a Poliției Române și vizează, din perspectiva structurilor de profil, dar și a celor operative, o informare permanentă a populației cu privire la noile forme de manifestare a infracționalității, factorii favorizanți și modalitățile de prevenire, necesare creșterii gradului de siguranță personală și a bunurilor.

Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu desfășoară activități de prevenire cu caracter interactiv, în domeniile prioritare de acțiune preventivă ale Poliției Române, care se transpun în programe locale de prevenire a criminalității. În anul 2019, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu se află în derulare patru programe de prevenire a criminalității, respectiv:

– Programul de prevenire a delicvenței juvenile și victimizării minorilor;

– Programul de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului;

– Programul de prevenire a violenței în familie;

– Programul de prevenire a infracțiunilor de “lovirea sau alte violențe”.

Având în vedere că în perioada 3 – 7 iunie 2019, la nivel național se desfășoară cea de-a cincisprezecea ediție a manifestării „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, pe parcursul întregii săptămâni, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu vor desfășura, cu precădere, activități specifice prevenirii criminalității, acțiuni de impact în spații publice pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la consecințele asociate comportamentelor indezirabile social și necesitatea adoptării de măsuri de autoprotecție.

În cadrul evenimentelor organizate, polițiștii vor prezenta informații în domeniul prevenirii victimizării și delincvenței juvenile, a prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului sau prevenirii violenței domestice, precum și metodele prin care cetățenii pot fi în siguranță, oriunde aleg să-și petreacă timpul.

Scopul activităților este acela de a conștientiza necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

Acțiunile vor fi realizate, cu precădere, de către polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, structurile de proximitate, ordine publică și poliție rutieră, dar, în funcție de situație, în cadrul activităților, pot fi implicate instituții/ organizații/ societăți comerciale/ asociații profesionale partenere care au atribuții şi preocupări în domeniul siguranței cetățenilor.

Alături de parteneri din diverse domenii: autorități locale, unități de învățământ, organizații neguvernamentale și mass-media, polițiștii vor participa la dezbateri pe teme de interes (delincvența juvenilă, victimizarea minorilor, consumul de droguri, traficul de persoane, infracțiunile contra patrimoniului, infracțiunile comise cu violență și siguranța rutieră).

De asemenea, vor avea întâlniri cu elevi, părinți, profesori și directori ai unităților de învățământ, persoane vârstnice, administratori de societăți comerciale și de imobile, etc.

La nivelul județului Giurgiu, activitățile circumscrise campaniei se vor desfășura după următorul program:

  1. Luni, 3 iunie – ziua prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului;
  2. Marți, 4 iunie – ziua dedicată prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor;
  3. Miercuri, 5 iunie – activități pentru prevenirea violenței împotriva femeilor – violența în familie și hărțuirea stradală;
  4. Joi, 6 iunie – ziua dedicată prevenirii traficului de persoane și a consumului de droguri;
  5. Vineri -7 iunie – ziua siguranței rutiere.

Detalii pe site: http://www.giurgiuveanul.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *