Alegeri locale 2020. Dezbaterea televizată între Nicușor Dan și Gabriela Firea se face. Unde și când va avea loc

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS pentru Primăria Capitalei, și Gabriela Firea, vor participa la o dezbatere televizată, pe 23 septembrie, înainte de alegerile locale 2020.

Dezbaterea între cei doi contracandidați la Primăria Capitalei va avea loc la Realitatea Plus. Atât Nicușor Dan, cât și Gabriela Firea, și-au anunțat participarea, prin mesaje pe care le-au publicat pe platforma de socializare Facebook.

Ce a scris Gabriela Firea despre dezbaterea cu Nicușor Dan, înainte de alegerile locale 2020

„Am acceptat invitaţia adresată de postul TV Realitatea Plus de a participa la o dezbatere faţă în faţă cu Gabriela Firea, pe 23 septembrie. Presupun că şi contracandidata mea a primit o invitaţie similară şi sper să confirme participarea. A refuzat dezbaterile propuse de mine la sediul Primăriei, a refuzat dezbaterea la o autobază STB (locaţie propusă chiar de ea!), va refuza şi o dezbatere standard la televiziune?”, a scris Nicuşor Dan, marţi, pe Facebook.

Alegeri locale 2020. Dezbaterea televizată între Nicușor Dan și Gabriela Firea se face. Unde și când va avea loc

Nicușor Dan a precizat că el, dar și bucureștenii, au mai multe întrebări pe care ar vrea să i le adreseze Gabrielei Firea, înainte de alegerile locale 2020.

„Văd că Firea e foarte vitează prin interpuşi sau în postări pe Facebook, unde ridică diverse întrebări. Am şi eu o serie de întrebări pentru ea, au şi bucureştenii care ne-au scris pe bucurestiumilit.ro peste 26.000 de întrebări şi probleme pentru ea. Avem deci ce dezbate, iar oamenii vor putea face o comparaţie directă între noi”, a mai scris candidatul susținut de PNL și USR-PLUS pentru Primăria Capitalei.

Alegeri locale 2020. Dezbaterea televizată între Nicușor Dan și Gabriela Firea se face. Unde și când va avea loc

La rândul ei, Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, actual primar general, a publicat un mesaj pe Facebook, referitor la dezbaterea cu Nicușor Dan. Ea a făcut o aluzie la o înregistrare controversată în care apare contracandidatul ei, Nicușor Dan.

„Abia aștept dezbaterile de săptămâna viitoare! În patru, trei, doi, cât și cum vor dori! Nu uitați, televiziunea e prima mea dragoste profesională! De obicei, sunt invitați susținători. Să vină fiecare cu cine vrea, cu apropiați. Sigur candidatul Dreptei Aproape Unite vine cu fratele lui-Câine! Interlopul din parc! Vin și eu cu Billy! Râs, tuns, frezat! Că doar iese în lume!”, a scris Gabriela Firea, însoțind mesajul cu o fotografie în care apare alături de câinele ei.

Nicușor Dan apare într-o înregistrare ce a fost făcută publică de către Dana Budeanu. Potrivit înregistrării, acesta și-ar fi folosit influența pentru a ajuta un om de afaceri în relația cu Primăria Sectorului 4.

Cum s-a apărat Nicușor Dan după înregistrarea compromițătoare

După această dezvăluire, Nicușor Dan a acuzat că PSD folosește „mijloace murdare”, spunând că social-democrații „manipulează”, înainte de alegerile locale 2020.

„Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea folosesc aceleași mijloace murdare cu care ne-au obișnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor și a administrației corupte, condusă de Gabriela Firea.

Înregistrarea pesedistă, în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forțeze, evident fără succes, vreo declarație compromițătoare din partea mea, nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acțiune abuzivă a administrației locale.

În primăvară, informasem, în scris, Avocatul Poporului și Primăria Sectorului 4 despre demolarea ilegală pe care se pregătea s-o comită. La momentul înregistrării, acum câteva luni, partea vătămată încerca să ajungă la o soluție amiabilă.

Ca parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul, le-am cerut celor două părți să se întâlnească, împreună cu avocații lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat și justiția ne-a dat câștig de cauză, fapt care arată că acțiunea noastră a fost una legitimă. (…)

Îi informez pe primarul licitațiilor trucate și pe primarul interlopilor că, indiferent câte manipulări încearcă să instrumenteze, nu vor reuși să acopere abuzul și corupția pe care le patronează. O aștept la dezbatere pe candidata PSD la Primăria Capitalei, să discutăm inclusiv despre cazul din sectorul 4. Curaj, Gabriela Firea!”, a transmis Nicușor Dan.

În altă ordine de idei, și fostul președinte al României Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Municipiului Bucureşti, a cerut o întâlnire cu Gabriela Firea şi Nicuşor Dan. El a precizat că cei doi „ar avea ce să învețe”, după o astfel de întrevedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *