Alertă maximă la Timișoara, unde a fost adus un bărbat din Reșița suspect de coronavirus. El a îngrijit în Germania bolnavi infectați cu noul virus

Alertă maximă la Timișoara, unde a fost adus un bărbat din Reșița suspect de coronavirus. Acesta este asistent medical și a îngrijit în Germania bolnavi infectați cu noul virus. Pacientul a fost internat și izolat, iar acum toată lumea așteaptă rezultatul analizelor, care va fi gata în această seară. Și medicii care au intrat în contact cu pacientul sunt în carantină.

Bărbatul are 25 de ani și este asistent medical la un spital din apropiere de Munchen, acolo unde este internată o familie infectată cu coronavirus.

Pe 5 februarie a intrat ultima dată în contact cu bolnavii.

Două zile mai târziu a venit în România cu mașina personală și a mers în Reșița, la părinți.

Tânărul a fost și la schi împreună cu sora și cumnatul.

Ieri a început să aibă febră și să tușească, așa că s-a prezentat la spitalul de urgență din Reșița. De acolo a fost transferat la Timișoara.

Medicii i-au recoltat pacientului probe pe care le-au trimis la Institutul Matei Balș din București.

Tânărul a fost testat și pentru gripă, dar rezultatele au ieșit negative.

La Reșița, angajații spitalului care au intrat în contact cu tânărul pe parcursul celor două ore cât a stat la Unitatea de Primiri Urgențe sunt izolați la domiciliu. Și așteaptă rezultatele testelor de laborator pentru probele luate de la pacient.

În cazul în care acestea vor fi pozitive, întregul spital va intra în carantină.

Ministerul Sănătății promite că și alte spitale din țară, în afară de Institutul Matei Balș din București, vor putea diagnostica infecția cu noul virus.

Părinții tânărului sunt și ei izolați la domiciliu până la aflarea rezultatelor, la fel și celelalte rude cu care acesta a intrat în contact.

http://stiri.tvr.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *