Am primit cu drag ,vă dăruiesc cu drag ! Multumiri ,Florin Ionescu !

Toată isteria pornită acum cu acest virus – coronavirus – m-a făcut să mă gândesc la asta: atunci când nu știi să te oprești, universul va face în așa fel încât să te oblige.
De multe ori în viața mea, atunci când am tras de mine până la epuizare, atunci când am refuzat să mă opresc, atunci când mi-am consumat inutil energia pe lucruri care nu funcționau sau care nu îmi erau benefice, universul avea grijă să mă oprească. Ori cu o răceală care mă ținea la pat, ori cu o durere de spate care nu mă lăsa să mă mișc. Dar de fiecare dată când ignoram semnele, mă trăsnea de undeva.
Și acum stau și mă gândesc: de când nu s-a mai oprit omenirea?
De când nu am mai luat o pauză să ne gândim la ale noastre, să respirăm, să ne odihnim mintea și inima?
De când nu am mai stat câteva zile să ne gandim la ce contează de fapt pentru noi în viață?
Pentru ce luptăm de fapt?
Iată că de această dată universul a avut grijă să ne pună pe pauză. Totală.
Nu mai mergem la job-uri, nu mai plecăm în vacanțe, nu mai ieșim în oraș să socializam, nu mai facem nimic din toate acestea.
Suntem acum nevoiți să stăm în casă, să petrecem timp cu noi.
Mă întreb dacă mai știm să facem asta. În tot haosul din ziua de astăzi, în multitudinea de activități pe care le avem la dispoziție pentru a ne umple timpul și pentru a ne „relaxa” oare mai știm să stăm cu noi?
Vom afla în perioada următoare cu siguranță. Pentru că, vrei nu vrei, a cam sosit timpul să ne uităm către sufletul nostru și să ne întrebăm cu ce rost?
Cu ce rost am alergat până acum după toate poftele ini(minți)i. Oare chiar sunt fericit cu tot ce am adunat până acum?
Acum, când nimic din lucrurile materiale pe care le-am strâns nu ne pot ajuta, oare câți suntem cu adevărat fericiți?
Sau poate pământul are nevoie de o pauză? Poate agitația oamenilor moderni l-a obosit. Poate tot zumzetul ce nu mai încetează zi și noapte l-a obosit?
Pământul vrea să ne reducă la tăcere, măcar pentru o oră?
E pandemie!
Toata omenirea este pusă acum pe pauză. Și vor rezista cei puternici, fizic și psihic!
Și toată omenirea își îndreaptă atenția și energia către acest Covid-19, devenit vedeta peste noapte, și care nu se mai satură de celebritate.
Care parcă ne transmite : opriți tot ce faceți, tot ce simțiți, și dați-mi toată atenția și energia voastră.
Avem 2 variante: să ne fie frică de el, sau să ne bucurăm de el și să profităm de timpul pe care ni-l acorda.
Frica va provoca isterie, anxietate, o stare generală de stres. Și pentru ce să ne stresăm? Pentru ceva ce nu putem controla. Pentru drobul de sare care pică, și va pica în continuare. Dar oare va pica în capul meu? Sau în capul familiei mele?
Recunosc, și mie îmi este teamă. Îmi este teamă pentru că mă despart zeci sau sute de km de oamenii dragi sufletului meu. Și i-aș vrea aproape, sub mantia mea, să îi știu în siguranță. De parcă dacă ar fi la 1 m distanța de mine ar fi în siguranță. Nu!
Și teama îmi trece pentru că îmi dau seama că oricât de mare ar fi dorința mea de a mă salva, de a-i salva pe ai mei, de a salva omenirea, este una nerațională. Nu pot face nimic pentru a mă feri cu adevărat de aceasta situație, în afară de sfaturile date de autorități. Practic pot avea grijă doar de igiena personală, și de gândurile mele.
Și atunci ce variantă îmi rămâne?
Să profit!
Cum?
Să-mi exprim iubirea față de oamenii dragi, să îmi reamintesc cât de mult îi iubesc, și să le reamintesc și lor asta.
Să-mi reamintesc și cât de mult mă iubesc, și să îmi ofer toată iubirea pe care poate nu mi-am oferit-o până acum. Cu siguranță când se face cald afară și virusul dispare voi putea să ies la lumină, cu o altă energie. Mai plin de iubire pentru mine!
Este perioada în care pot avea mai multă grijă de mine.
Știi când spuneai că de luni te duci la sala, când o sa ai timp o să te răsfeți stând 2 ore în cadă cu un pahar de vin și o carte bună – sau cu iubita , când o să ai timp o să mai faci câteva cursuri, când o să ai timp o să meditezi, când o să ai timp o să….. Completează tu!
Ei bine acum ai timp!
Privește lucrurile așa.
Dacă lucrezi de acasă, ai probabil deja cu 1 oră mai mult pentru tine – nu mai stai în trafic.
Dacă ești în autoizolare ai o zi întreagă pentru tine.
Ține doar de noi acum ca lucrurile să fie o isterie sau să vedem, chiar și într-o situație pe care efectiv nu o putem controla, partea bună.
Cu prietenie, te îndemn la calm și meditație !

Publicat de Nicoleta Croitoru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *