Angajații din Sănătate ies în stradă. Au anunțat proteste masive la Parlament și Palatul Cotroceni

Angajații din sănătate anunță mitinguri în Piaţa Victoriei, la Palatul Cotroceni şi la Palatul Parlamentului, în data de 28 decembrie, pentru acordarea drepturilor salariale. Aceștia au tras un semnal de alarmă săptămâna trecută organizând o grevă japoneză care însă nu a produs efectul scontat. Astfel că membrii Federației Solidaritatea Sanitară au decis să treacă la fapte.

”Pluguşorul suferinţei lucrătorilor din sănătate”

Angajații spun că pe lângă protestele anunțate în Capitală vor avea loc și alte manifestații în toate spitalele din țară. Angajații sunt nemulțumiți de salarii, sporuri dar și de modul în care se calculează turele de lucru.

“În cadrul acestei acţiuni vom ”colinda” instituţiile esenţiale din România, respectiv Guvernul, Parlamentul şi Preşedinţia, rostindu-le ”Pluguşorul suferinţei lucrătorilor din sănătate” şi urându-le înţelepciune în acordarea urgentă a drepturilor legitime ale profesioniştilor din sănătate. ”Colindul” va fi susţinut de toate categoriile de lucrători din sănătate, ”urăturile” acestora făcându-se auzite din toate spitalele publice din ţară”, se arată într-un comunicat, potrivit news.ro.

Guvernul lovește direct în ”eroi”! Salariile din Sănătate scad drastic. Liderul Sanitas anunță vremuri cumplite EXCLUSIV

“Ne vedem nevoiţi să utilizăm alte soluţii legale de acţiune pentru apărarea intereselor lucrătorilor din sănătate.”

Angajații spun că protestul din Capitală va fi organizat conform normelor în vigoare dar pentru a se putea identifica numărul mare de angajați nemulțumiți se vor organiza mai multe acțiuni simultan în spitalele din țară.

“Având în vedere faptul că modalitatea în care au fost stabilite interdicţiile actuale vizează restricţionarea dreptului de proteste (spre exemplu, pot fi desfăşurate concerte în aer liber cu 1.000 de persoane, în timp ce un miting de protest nu poate fi desfăşurat cu mai mult de 100 de persoane), guvernanţii utilizând în acest caz măsurile de protecţie împotriva pandemiei ca armă de luptă împotriva dreptului lucrătorilor de a-şi promova interesele, ne vedem nevoiţi să utilizăm alte soluţii legale de acţiune pentru apărarea intereselor lucrătorilor din sănătate. Manifestările desfăşurate în spitale constituie un exemplu în acest sens”, a mai transmis Federaţia „Solidaritatea Sanitară”.

Angajații cer plata salariului de bază la nivelul prevăzut de legea 153/2017 pentru anul 2022 pentru toţi lucrătorii din sănătate (inclusiv pentru personalul nemedical-TESA); raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază pentru toate categoriile de salariaţi şi calculul tarifului orar al gărzilor prin raportare la tariful orar al salariului de bază.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *