Atenție, șoferi! Ce riști dacă te speli cu spirt pe mâini. Testul care a devenit viral pe internet

Dacă ești șofer trebuie să știi ce riști dacă te speli cu spirt pe mâini. Un test, care a devenit viral pe internet, arată cât de periculos devine un simplu gest. Experimentul a fost realizat chiar de un angajat al Poliție Române.

S-a spălat cu spirt pe mâini și a avut parte de surpriza vieții

Un agent de poliție angajat al Poliției Rutiere din Bihor a făcut un experiment pentru a verifica speculațiile apărute pe marginea unui subiect la modă. Se expun conducătorii auto unui risc dacă își dezinfectează mâinile cu spirt? Tavi Perțea și-a luat inima în dinți și a trecut la treabă. A înregistrat video tot ce s-a întâmplat și apoi a aflat rezultatele.

Spirtul poate deveni un „dusman” al soferilor

Spirtul poate deveni un „dusman” al soferilor

Spre surprinderea totală a agentului, etilotestul a aratăt valori, care depistată de poliție, s-a transforma în contravenție. Prima dată aparatul a indicat 0,26, ceea ce înseamnă că șoferul va avea o problemă.

“În acest episod verific un mit des întâlnit în ultima perioadă. Mai ales în contextul pandemiei de coronavirus COVID 19 de la începutul anului 2020 și anume, daca iese alcool în aerul expirat, după ce te-ai dezinfectat pe mâini cu spirt. Pentru a face testul în aceleași condiții, am simulat o oprire în trafic de către polițistul rutier. M-am dezinfectat cu spirt pe mâini, dar și documentele și apoi am suflat în etilotest. Rezultaul care a ieșit este surprinzător. Aceasta este o campanie împotrivă conducerii sub influenta băuturilor alcoolice care îmi aparține și nu reprezintă un punct de vedere oficial.”, a scris Perțea în dreptul filmulețului postat pe YouTube.

Două valori diferite la diferență de câteva secunde

Polițistul este recunoscut pentru campaniile sale online. Tavi Perțea este un luptător activ împotriva consumului de alcool la volan. Și pentru a avea dovada că oamenii pot pica nevinovați în situații grave, bihoreanul a făcut marele test. Bărbatul a avut nevoie doar de o sticlă de spirt și de o cameră video, pentru documentarea experimentului.

Agentul s-a dezinfectat cu spirt medicinal și apoi i-a cerut unui coleg să îl testeze, simulând o oprire în trafic. Ce s-a întâmplat a fost evident. Etilotestul a indicat în prima fază o alcoolemie de 0,26 și apoi 0,16. Rezultatul l-a amuzat pe Perțea, care apoi a recunoscut că aparatul Poliției Române mai are unele erori.

Așa că atenție, șoferi! Ce riști dacă te speli cu spirt pe mâini? Riști să fi ai de suferit pentru că polițiștii te pot scoate vinovat pentru o faptă inexistentă.

[embedded content]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *