BAC 2021. Cu ce subiecte s-au confruntat elevii la proba de istorie

Examenul maturității din sesiunea iunie-iulie continuă astăzi cu proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie. Pentru acest an, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație ( C.N.P.E.E.), care a conceput subiectele, a redus din materia de examen, în contextul creat de pandemia de COVID-19. Subiectele și baremul de corectare le veți găsi în acest articol.

BAC 2021. Ce subiecte au picat la Istorie

A doua probă din cadrul examenului de Bacalaureat din acest an este cea obligatorie a profilului. Astfel, absolvenții de profil uman au susținut astăzi, 29 iunie, examenul la Istorie.

Elevii au intrat în centrele de examen nu mai târziu de 08:30, iar odată cu sosirea orei 09:00, a început și proba scrisă la Istorie, care a debutat simultan cu proba la Matematică.

După cum menționam și mai sus, având în vedere situația pandemică și faptul că elevii au făcut cursuri atât online, cât și fizic, programa pentru Bacalaureat 2021 la Istorie a fost adaptată.

Programa Istorie BAC 2021

Conform programei la Istorie pentru BAC 2021, domeniile de conținut vor fi următoarele:

  • Popoare și spații istorice – Romanitatea românilor în viziunea istoricilor.
  • Oamenii, societatea și lumea ideilor – Secolul XX- între democrație și totalitarism. Ideologii și practici politice în România și Europa.
  • Constituțiile din România – Statul și politica.
  • Autonomii locale și instituții centrale în spațiul românesc – Statul român modern, România postbelică, stalinism, național-comunism și disidență anticomunistă. Construcția democrației posdecembrise.
  • Relațiile internaționale – Spațiul românesc între diplomație și conflict în Evul Mediul. România și concertul european.

Citește și: Bacalaureat 2021. Când trebuie să ajungă elevii în clase la proba obligatorie a profilului

Ce exerciții au avut de rezolvat elevii

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro în jurul orei 15:00 și vor fi afișate și de Impact.ro. Rămâi alături de noi pentru a fi primul care află subiectele ce au picat la Istorie la BAC 2021.

Știre în curs de actualizare…

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *