Banca Europeană de Investiții va da Primăriei sectorului 2 din Capitală 21,2 milioane de euro pentru eficiență energetică

Banca Europeană de Investiții (BEI) va împrumuta 21,1 milioane de euro pentru finanțarea celei de-a treia faze a programului de investiții în domeniul eficienței energetice din sectorul 2 al Capitalei, se arată într-un comunicat al băncii, anunță MEDIAFAX.

Suma de 21,1 milioane de euro este prima tranșă a unui împrumut de 63,6 milioane de euro acordat de Banca Europeană de Investiții. În total, 400 de clădiri rezidențiale vor beneficia de eficiență energetică modernizată în această a treia fază.

“Fondurile Băncii Europene de Investiții vor contribui la creșterea eficienței energetice pentru 400 de clădiri rezidențiale din sectorul 2 al Bucureștiului. Reducerea emisiilor și a poluării vor contribui, de asemenea, la creșterea standardelor de viață a cetățenilor din București. Acest program axat pe acțiunile climatice va sprijini și mai mult România în îndeplinirea angajamentelor sale internaționale cu privire la reducerea emisiilor de seră și la economisirea energiei”, a declarat Andrew McDowell, vicepreședintele BEI, potrivit sursei citate.

Îmbunătățirea izolării a clădirilor va genera economii de 50% a consumului de energie pentru încălzirea caselor în cauză. Fondurile BEI vor finanța până la 75% din costurile acestui proiect de economisire a energiei

Până în prezent, BEI a aprobat finanțări în valoare totală de aproximativ 613 milioane de euro în vederea creșterii eficienței în energie pentru 2.405 de clădiri din diverse sectoare ale Bucureștiului.

sursa : stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *