Bani falși în România. Unde au fost găsiți și cu ce se pot lăuda polițiștii. VIDEO

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din mai multe județe au probat activitatea infracțională a mai mulți indivizi care falsificau bancnote. Cei în cauză sunt acuzați și că ar fi plasat banii falși în mai multe județe precum Braşov, Prahova, Argeş, Buzău, Covasna şi Bacău.
Făptuitorii, din municipiul Bacău, au fost prinși în flagrant delict, iar oamenii legii de la Brigada de Combatere a Criminalității Ploiești au organizat 10 percheziții în cadrul cărora au fost ridicați bani falși, instrumente folosite la contrafacere, telefoane şi memory-stick-uri. Asupra indivizilor au fost descoperite 71 de bancnote contrafăcute din cupiură de 200 de lei şi 4.626 de lei şi alte bunuri.

Bani falși România. Infractorii aveau o rețea bine organizată

De asemenea, poliţiştii au efectuat percheziţii domiciliare și în Braşov la locuinţele persoanelor bănuite. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat obiecte pe care infractorii le foloseau pentru contrafacerea bancnotelor, precum un laptop, o imprimantă, un laminator, un şubler de precizie, folii laminate şi alte ustensile, telefoane mobile, memory-stick-uri şi 13.900 de lei, respectiv 510 euro. În urma perchezițiilor și a probelor strânse de polițiști au fost reținute, pentru 30 de zile, 4 persoane.

Acțiunea polițiștilor nu a fost singulară. Colegii lor de la Constanța au reținut doi bărbați care au plasat în localitatea Lumina bancnote de euro false. Polițiștii au ridicat peste 60.000 de euro susceptibili a fi falsificați.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada iunie – august, doi bărbaţi în vârstă de 52, respectiv 39 de ani, ar fi plasat în localitatea Lumina mai multe bancnote de euro falsificate, iar în urma unei percheziţiei domiciliare, poliţiştii au ridicat 175 de bancnote susceptibile a fi falsificate (însumând 61.400 de euro, în bancnote de 200, respectiv 500 de euro), 2.350 de euro, 14.500 de lei, un autoturism şi trei telefoane mobile”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Reușita vine după ce în luna iunie a acestui an polițiștii au reușit să-i prindă pe cei care făceau bancnota numită ”super-leu”, poreclită așa pentru că este cea mai bine falsificată bancnotă de 1oo de lei din istoria României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *