BNR va lansa o monedă din argint cu tema 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema „75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord”, începând cu data de 14 octombrie 2019, valoarea nominală a acesteia va fi de 10 lei, potrivit unui comunicat de presă al BNR, remis vineri, MEDIAFAX.

Aversul monedei prezintă cele două fețe ale medaliei jubiliare din aur ,,Ardealul Nostru”, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2019”.

Reversul monedei redă imaginea Monumentului ostașului român de la Carei, inscripţia în arc de cerc „ELIBERAREA ARDEALULUI DE NORD” și data la care a fost eliberat ultimul teritoriu ocupat din Transilvania ,,25 octombrie 1944”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 360 lei.

Monedele din argint cu tema 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord au putere circulatorie pe teritoriul României.

sursa : stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *