BUBUIE nervii în partidul lui Tăriceanu: Senator ALDE cere demisia propriului ministru. Atac DEVASTATOR la Chițoiu

Bubuie nervii în partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu, asta după ce senatorul Irina Scarlat a cerut demisia ministrului Energiei, Anton Anton, numit din partea ALDE. Senatorul îi reproșează ministrului declarația prin care a anunțat că exploatarea cărbunelui va mai dura până în 2040, în județul Gorj. Mai mult, Iriza Scarlat susține că nu se teme de o excludere din partid și arată că ALDE nu este condus de Tăriceanu, ci de Daniel Chițoiu.

”Ministrul a greșit și a spus prostii, acolo unde a fost. Chiar dacă e 2040. Păi asta înseamnă că în 2040 Gorjul dispare de pe harta României? Noi avem cărbune pentru cel puțin 80 de ani de aici înainte. Cred că a făcut o greșeală, l-a luat gura pe dinainte. Nu-i exclus să-i cer și demisia, chiar dacă suntem din același partid. Nu se vorbește așa! Bineînțeles că luni o să-i cer și demisia. Ce credibilitate mai are ALDE în Gorj, dacă un ministru, pus acolo vremelnic, scoate pe gură asemenea prostii!

L-am invitat de atâtea ori în Gorj, niciodată nu a venit. Dacă este bătrân, să plece din funcție, să se întoarcă la Parlament.

N-au decât să se supere. Dacă se supără Chițoiu, e jale! Ăla taie și spânzură la ALDE, ăla este conducătorul partidului de facto. Domnul Tăriceanu este un om elegant, dar domnul Chițoiu este cel care conduce. Ce să-mi facă Chițoiu, să-mi ia boii de la bicicletă? Dacă mă dau afară din partid, asta este, ce, mă dă Chițoiu afară din casă?”, a declarat Iriza Scarlat, pentru Radioinfinit.

Liderul ALDE Gorj, Dian Popescu, fost consilier al ministrului Energiei și fost senator, care s-a ocupat de Legile energiei sare în apărarea lui Anton Anton și arată că toate datele specialiștilor converg spre concluzia că în Gorj mai există cărbune pentru doar 25 de ani.

”Eu am explicat declarațiile domnului ministru, am intervenit chiar în conferința de presă. Este o declarație, din punctul meu de vedere, bazată pe date venite de la Ministerul Enegiei și nu doar de la Minister ci și de la geologi care au cercetat structura Gorujului. Dacă vă aduceți aminte s-a spus permanent că mai avem cărbune cel puțin 25 de ani de aici încolo, dar eu nu am de unde să știu exact cât cărbune mai este pentru că acestea sunt secrete de serviciu ale Agenției Naționale de Resurse Minerale și, eventual, ale celor din Complexul Energetic Oltenia, dar din toate datele pe care le am și eu, Complexul Energetic Oltenia mai are cărbune pentru 25 de ani.

Nu mă interesează pe mine și nu comentez eu declarațiile unui demnitar al statului. Eu vă spun ca fost consilier al ministrului Energiei și în calitate de cunoscător în sistemul resurselor minerale, că în conformitate cu datele, mai avem cărbune 25 de ani, ori cam asta este data, anul 2040”, a declarat Dian Popescu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lucian Negrea, Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *