Camerele pentru rovinietă transformate în radare fixe – un ”fake news”

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a clarificat problema listei cu camerele de Rovinietă transformate în radare fixe, care a circulat pe internet în ultima perioadă.

După apariția unei liste pe rețelele de socializare ce pretindea că mai multe camere pentru Rovinietă au fost transformate în radare fixe, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a răspuns, negând această informație.

„Este un fake news. Lista aceea este cea a camerelor pentru rovinietă, care nu au nicio legătură cu proiectul e-SIGUR, pentru că acesta presupune cu totul altfel de camere, alte softuri, este cu totul altceva”, a explicat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

CNAIR a dezvăluit că are în plan un proiect ambițios pentru montarea a aproximativ 500 de radare până în 2026, pe drumurile pe care le administrează. Cu toate acestea, este important de menționat că aceste radare pot fi de două tipuri: radare tip informare, care afișează viteza de deplasare pe un panou LED, sau radare fixe operate de Poliția Română.

Conform legislației actuale, Poliția Română este singura instituție care poate lua măsuri legale pentru depășirea vitezei, a subliniat CNAIR. Astfel, chiar dacă vor fi montate radare fixe, acestea vor fi operate și gestionate de către forțele de poliție pentru a asigura respectarea regulilor de circulație și pentru a îmbunătăți siguranța rutieră, potrivit sibiu100.ro(www.antena3.ro)