Care sunt aeroporturile de unde te poți îmbolnăvi cu coronavirus. A fost publicată „lista neagră”, iar România nu este pe ea

Aeroporturile cu risc de răspândire a coronavirusului au fost trecute pe o listă neagră. Cele din România nu se află pe această listă care va constituit un ghid pentru turism și transportul aerian.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei, un organism oficial al Uniunii Europene, a publicat „lista neagră” a aeroporturilor situate în 34 de ţări cu transmitere ridicată a coronavirusului.

Lista, care va fi actualizată regulat şi va constitui un ghid pentru zboruri şi turism, a fost creată pe baza datelor ştiinţifice ale OMS, ECDC şi alte instituţii din domeniul sănătăţii, potrivit PsNews.

Din Uniunea Europeană, următoarele state sunt pe „lista neagră”: Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Marea Britanie.

Raportul are o secţiune separată pentru ţările din afara UE, la aeroporturile cu risc. Brazilia, Republica Dominicană, Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe Unite, Japonia, India, Indonezia, Iran, Ecuador, Canada, Qatar, Columbia, Kuwait, Belarus, Mexic, Bangladesh, Ucraina, Pakistan, Peru, Rusia, Arabia Saudită, Singapore, Turcia, Chile sunt pe lista neagră din lume.

Grecia a anunțat recent propria listă de țări ai căror turiști vor fi primiți în această vară pentru turism.

Pe listă sunt Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia, Croaţia, Polonia, Ungaria, Slovacia şi Cehia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *