Casa Comana, Raiul pe pământ din apropierea Bucureștilor

Casa Comana este o oază de liniște și relaxare, aproape de București, la aproximativ 30 de kilometri și un loc perfect pentru petrecerea unui weekend sau a câtorva ore în aer curat în Delta Neajlovului.

Resortul se află aproape de Mănăstirea Comana (monument istoric 1461), așa că se pot face plimbări pe jos până acolo.

Totul este clădit în jurul istoriei Valahiei și a domnitorilor care au avut un rol important în apărarea și dezvoltarea zonei.

Zona Comana este una de o bogăție istorică aproape incomparabilă în această parte a țării, iar hotelul Casa Comana aduce tribut acesteia prin camerele sale ce poartă numele figurilor reprezentative ale istoriei, cu etaje dedicate Cantacuzinilor, Craioveștilor Basarabi sau Draculeștilor, fiecare cameră purtând numele unui ilustru membru al acestor familii.

Camerele sunt mobilate pentru a ilustra tema istorică pe care Casa Comana o adoptă, însă facilitățile sunt dintre cele mai moderne, cu climatizare, minibar, televiziune prin cablu și WiFi.

Camerele sunt decorate rustic, cu mobilier de lemn pictat manual, în stil tradiţional. Dau o senzaţie de intim, iar atmosfera îmbie la leneveală plăcută. Cu atât mai mult dacă vremea nu te scoate afară la joacă, iar căldura şemineului aprins te trage mai tare de mânecă.

Fiecare etaj are o poveste și totul se învărte în jurul unor personaje importante din istoria Țării Românești, ale căror portrete există și în camere.

Etaj I – Cantacuzinii – exemple: “Șerban Cantacuzino, domnul”, “Șerban Cantacuzino, paharnicul”, “Constantin Cantacuzino, postelnicul”;

Etaj II – Craioveștii Basarabi – exemple: “Radu Șerban, domnul”, “Elena, doamna lui Radu Șerban”, “Constantin Șerban, domnul”;

Etaj III – Drăculeștii: “Vlad Țepeș sau Dracula”, “Cavalerii lui Vlad Țepeș”.

Tot aici turiștii dispun de un restaurant unde pot savura preparate tradiționale sau din bucătăria internațională. În cadrul complexului, în afara restaurantului tradiţional românesc din incinta Casei Comana, mai găseşti Salonul din Pădure (destinat evenimentelor) şi Taverna Marelui Paharnic, restaurantul grecesc, în pivniţa căruia se organizează degustări de vinuri alese.

În magazinul de la intrare – Dugheana– găseşti la vânzare obiecte de artizanat şi cărţi despre istoria regiunii. Tot la intrare vei fi întâmpinat de veselul şi palavragiul papagal Fane, deliciul oaspeţilor şi mai ales amuzamentul celor mici.

Pasarela Dorințelor este locul cel mai iubit de turiști, unde aceștia își pun dorințe, agață un lacăt și aruncă cheile în apă.

După o primă zi de plimbări liniștite, Parcul de Aventura Comana este perfect pentru a condimenta usor mini-vacanță. În weekend se recomandă ca aceasta să fie prima oprire de pe listă, parcul aglomerându-se rapid după orele dimineții.

Cu trasee atât pentru copii cât și pentru adulți, împărțite în funcție de gradul de dificultate, condiția fizică nu este o scuză pentru a sta deoparte de la acest tip de activitate.

Un alt punct forte este Grădina de Mirodenii, o porțiune foarte bine îngrijită, unde copiii pot recunoaște diverse specii de plante și citi informații despre acestea (busuioc, chimen, coriandru, creson, dafin, lavandă, mentă, oregano, rozmarin, rucola, salvie, tarhon etc.).

Pentru o evadare de o zi în împrejurimile Bucureştiului, Comana este locul perfect – un parc/rezervaţie naturală, a doua deltă a României, o mănăstire cu istorie, un domeniu întins pe care te poţi plimba în voie, parc de aventură, trasee de cicloturism si restaurant pe ponton, lângă lac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *