Casa fostei președinte a Băncii Centrale din Ucraina, Valeria Gontareva, a fost incendiată cu ajutorul unui cocktail Molotov

Casa fostei președinte a Băncii Centrale din Ucraina, Valeria Gontareva, a fost incendiată marți, generând indignare în cancelariile occidentale și în rândul comunității de afaceri ucrainene, potrivit cotidianului Le Figaro, anunță MEDIAFAX.

Locuința situată la 20 de kilometri nord de Kiev a ars în toatalitate după ce a fost incendiată cu ajutorul unui cocktail Molotov, marți dimineață, a declarat aceasta pentru agenția de știri Interfax- Ucraina de la Londra, unde locuiește în prezent.

”Teroarea continuă”, a început Gontareva, care a suferit mai multe intervenții chirurgicale după ce a fost lovită de o mașină în august în Marea Britanie. La începutul lunii septembrie, automobilul fiicei sale vitrege a fost incendiat în Kiev.

”Asta nu mai este o serie de incidente, este teroare”, au adăugat aceasta.

Banca Centrală ucraineană a denunțat într-un comunicat ”o încercare de intimidare a reformiștilor”, de ”paralizare” a activităților lor și a de ”a-i reduce la tăcere”.

Reprezentanța Comisiei Europene în Ucraina a catalogat drept Inacceptabilă ”seria recentă de aparente atacuri”, iar Ambasada SUA a cerut ”o anchetă urgentă și minuțioasă”.

Președintele Volodimir Zelenski a denunțat, de asemenea, într-un comunicat ”o infracțiune brutală”.

sursa : stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *