Cât mai costă acum un bitcoin, moneda virtuală la modă. Ce spun experții despre ea

Fenomenul Bitcoin a apărut din nou în atenția tuturor, după o creștere spectaculoasă! Moneda digitală a reuşit să surprindă pe toată lumea, marți, când a reuşit o creştere impresionantă, chiar cea mai mare din ultimii 3 ani de zile!

Creștere spectaculoasă a monedei virtuale Bitcoin

Creșterea Bitcoin de marți a atras atenția multor investitori din întreaga lume, care știu să speculeze o oportunitate financiară. Aceștia speră să profite din nou de pe urma criptomonedei și să-și rotunjască bine de tot averile. Bitcoin a atins marți cel mai înalt nivel în ultimii trei ani marți! Criptomoneda este considerată un mijloc de prevenire a inflației, iar investitorii se așteaptă ca Bitcoin să fie acceptat pe o scară cât mai largă.

”Susţinută de un mix al structurii pieţei şi de fundamentele solide, bitcoin s-ar putea afla la câteva zile de un maxim istoric”, a declarat Nicholas Pelecanos, director pentru tranzacţii la platforma NEM, conform News.ro.

Crestere spectaculoasa a monedei virtuale Bitcoin
Crestere spectaculoasa a monedei virtuale Bitcoin

17.868 de dolari un Bitcoin

Prețul Bitcoin, cea mai importantă criptomonedă în funcţie de capitalizarea de piaţă, a crescut la 17.868 USD pe unitate, cel mai înalt nivel pe 20 decembrie 2017. Important este de menționat că la mijlocul lunii decembrie 2017, Bitcoin a ajuns la aproape 20.000 de dolari pe unitate! Prețul tranzacției a crescut atunci cu 6,1%, la 17.760 de dolari pe unitate.

Alte criptomonede majore, precum Ethereum și XRP, se dezvoltă de obicei în același timp cu Bitcoin, au crescut cu 4,2% la 479.91 de dolari pe unitate, respectiv cu 4,5%, la 30 de cenţi americani pe unitate, tot marți.

Bitcoin, care există doar în formă digitală, poate fi folosit pentru a transfera bani rapid şi în mod anonim oriunde în lume, fără a fi necesară o verificare din partea unui terţ. Așa s-a ajuns ca moneda virtuală să fie un mod activ de finanțare a terorismului, fiind foarte greu de detectat o astfel de tranzacție. Uniunea Europeană a început de ceva timp să monitorizeze mai bine astfel de tranzacții.

Tranzacțiile de sistem au loc în mod direct între portofelele digitale ale utilizatorilor și sunt verificate cu ajutorul tehnologiei blockchain. Tranzacțiile poartă o semnătură digitală cu chei private unice care demonstrează faptul că provin de la proprietarul portofelului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *