Câte școli din București rămân închise luni, la începutul anului școlar

Un număr de cinci școli din București vor rămâne închise, luni, 14 septembrie, chiar la începerea noului an școlar. Decizia s-a luat după depistarea a nu mai puțin de patru cazuri de coronavirus. Elevii vor începe școala, însă de acasă și vor învăța online.

Cinci școli din București vor funcționa în scenariul roșu. Angajați depistați cu coronavirus

Decizia închiderii celor cinci școli a fost luată recent de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în urma unei ședințe care a avut loc la Prefectura Capitalei, informează Digi24, citând surse participante la discuții.

Una dintre școlile închise chiar înaintea deschiderii noului a școlar este Şcoala Gimnazială „’I. G. Duca” din Bucureşti, iar potrivit informațiilor publicate de bzi.ro, o altă școală închisă este Şcoala nr. 30 din sectorul 3 al Capitalei. La prima şcoală s-au înregistrat trei cazuri de infectare cu coronavirus în rândul personalului. Astfel, la această şcoală din Bucureşti, cursurile se vor face on-line.

Cinci școli din București vor funcționa în scenariul roșu. Angajați depistați cu coronavirus

Cinci școli din București vor funcționa în scenariul roșu. Angajați depistați cu coronavirus

La școala 30 din Capitala, femeia de serviciu a fost depistată cu coronavirus

Şcoala nr. 30 din sectorul 3 al Capitalei rămâne și ea închisă după ce și acolo a fost depistat un caz de coronavirus. O angajată care se ocupă cu cărățenia în școală a fost confirmată cu COVID-19 şi multe persoane din şcoală sunt contacţi direcţi ai acesteia, pentru că au mers la unitatea de învăţământ, ca să pregătească deschiderea noului an şcolar. Așadar, și această școală va rămâne închisă.

Pe lângă cele cinci școli închise, elevii din alte peste 600 de școli vor participa la cursuri, începând de luni, în scenariul galben. Aceste prevede ca jumătate dintre elevi să învețe din clase, pe când cealaltă jumătate să studieze de acasă, online.

Președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să-și trimită copiii la școala. „Mă adresez părinţilor, care în mod firesc sunt preocupaţi şi îngrijoraţi: Vă încurajez să-i trimteţi pe copii la şcoală şi să le explicaţi că pentru un timp, şcoala va fi diferită, dar dacă vom respecta cu toţii regulile, vom depăşi cu bine această situaţie”, a declarat preşedintele.

Șeful statului nu recomandă niciun fel de festivitate de începere a noului an școlar, pentru a evita adunări de mulțimi. Iohannis a spus că anul acesta nu va participa la nicio festivitate de deschidere a anului școlar, dar a menționat că le va transmite un mesaj video părinților, profesorilor și elevilor, la început de an școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *