Ce se întâmplă cu vacanțele românilor, după creșterea cazurilor de Covid. Anunțul ministrului

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vine cu vești proaste pentru românii care își planifică deja vacanța de vară. Reprezentantul guvernului a vorbit despre creșterea numărului de noi îmbolnăviri de coronavirus și cum ar putea afecta acestea sezonul estival. În plus, a spus că se urmărește cu mare atenție ca nu cumva să apară un nou virus, care să aducă valul 6 al pandemiei.

Ce se întâmplă cu vacanțele românilor, după creșterea cazurilor de Covid

Alexandru Rafila le recomandă în continuare românilor să poarte mască de protecție, mai ales atunci când se află în spații închise, cum ar fi mijloacele de transport în comun, chiar dacă această măsură nu mai este obligatorie. Ministrul Sănătății spune că se așteaptă ca numărul de noi îmbolnăviri să mai crească timp de câteva săptămâni, după care să intrăm pe o pantă descendentă, pentru a nu avea probleme la vară, după cum precizează acesta. Ministrul a spus, totuși, că nu este adeptul restricțiilor, atunci când a fost întrebat dacă se vor impune noi măsuri pentru împiedicarea răspândirii virusului.

„Sper ca după o creştere care să nu dureze mai mult de câteva săptămâni să intrăm din nou pe un trend descrescător, pentru ca această vară să decurgă fără probleme. Cel mai bun lucru este să sfătuim lumea ca în interior, mai ales în mijloacele de transport în comun, să utilizeze masca. E cea mai bună soluţie, împreună cu evitarea aglomeraţiei şi măsurile individuale de protecţie, inclusiv vaccinarea care rămâne la dispoziţia tuturor, prin intermediul medicilor de familie. În Bucureşti, în metrou, trei sferturi dintre persoane poartă în continuare masca”, a afirmat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ce se intampla cu vacantele romanilor, dupa cresterea cazurilor de Covid
Ce se intampla cu vacantele romanilor, dupa cresterea cazurilor de Covid

„Abia atunci am putea avea un eventual val şase”

Potrivit ministrului Rafila, valul cinci de COVID încă nu s-a terminat, iar acesta începe să facă probleme prin Europa, unde numărul de noi cazuri a crescut destul de mult.

„Noi am ridicat restricţiile când aveam 4.000 de cazuri pe zi. E clar că în momentul în care ai 4.000 de cazuri pe zi ai transmitere comunitară. Este o continuare a valului cinci. Creşterea se observă în toată Europa. Vorbim de o intensificare a interacţiunilor, în condiţiile unei populaţii susceptibile să se îmbolnăvească, mai ales în ţări precum România, unde doar 50 la sută din populaţie este vaccinată. Nu trebuie să fii specialist în domeniu ca să îţi dai seama că se vor mai produce îmbolnăviri. (…) Suntem preocupaţi şi monitorizăm nu doar noi, ci şi OMS, eventuala emergenţă a unei noi tulpini care ar putea produce îmbolnăviri în a doua jumătate a anului. Nu ştiu dacă se va întâmpla, dar abia atunci am putea avea un eventual val şase”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

În România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.088 de noi îmbolnăviri. O explozie a numărului de noi cazuri de coronavirus a avut loc în Germania, unde au fost înregistrate peste 300 de mii de cazuri, în doar 24 de ore și asta cu doar câteva zile înainte de renunțarea la restricții. În plus, și numărul de decese a înregistrat un no record, după ce 300 de pacienți cu coronavirus au decedat în ultimele 24 de ore.

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *