Ce spune Traian Băsescu despre conflictul dintre SUA și Iran: „O poză extrem de dramatică”

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu crede într-un război generat de conflictul dintre SUA şi Iran, considerând, în schimb, că pot avea loc lovituri punctuale de ambele părţi.

”Nu cred într-un război generat de conflictul dintre SUA şi Iran, în schimb cred în lovituri punctuale care se vor de de ambele părţi. Preşedintele Trump a anunţat că au o listă întreagă cu obiective şi au demonstrat că nu le trebuie decât o noapte să-şi execute obiectivele. Aduceţi-vă aminte că acum câteva săptămâni tot aşa cu un comandou Delta Force s-au întors în Siria de unde plecaseră şi l-au lichidat pe şeful ISIS. Deci SUA clar au demonstrat că au capacitatea să facă asta, Iranul va încerca şi el să demonstreze că reprezintă ceva”, a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la România TV.

El a explicat că Iranul este o ţară afectată de restricţiile introduse de SUA la importul de ţiţei, dar şi o ţară care a destabilizat mai multe state din regiune, transmite News.ro.

“E o poză extrem de dramatică a Iranului în momentul de faţă. Iranul este o ţară afectată puternic de restricţiile introduse de SUA la importul de ţiţei, Iranul este o ţară care este băgată în destabilizarea unui şir întreg de ţări. Yemen – e acolo, Iranul cu Hezbollahul sau cu alte structuri, dar este în Yemen, Siria – Iranul e acolo, Liban – Iranul e acolo cu Hezbollahul. În ultima vreme, acest general care şi-a găsit sfârşitul îşi trimisese Hezbollahul şi în Libia. În ambiţiile sale de putere regională, Iranul face foarte mult rău regiuni. Nu s-a ivit ocazia ca cineva să îi dea un dos de palmă până când nu s-au legat de Ambasada SUA”, a mai declarat Băsescu.

El spune că nu vede un risc în declanşarea celui de-Al Treilea Război Mondial în urma acestui conflict.

https://stirileprotv.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *