Cea mai bună reţeta de gogoşi la cuptor. Uită de ulei, aşa ies mai sănătoase

Pufoase, gustoase, un răsfăț pentru simțuri ce ne aduce aminte de cele mai frumoase momente din copilărie. Cu toate că vorbim despre un desert clasic, aparent deloc sofisticat, puține gospodine au curajul să îl încerce, de teama eșecului. Am găsit cea mai bună rețetă de gogoși la cuptor. Nu ai nevoie de niciun strop de ulei, așa că le vei putea savura fără nicio emoție.

Reţetă de gogoşi la cuptor

Cine ar fi crezut că există și o variantă „mai sănătoasă” a desertului ce ne-a marcat copilăria? Dacă vrei să eviți prăjelile și prepararea lor în baie de ulei, poți obține rezultate la fel de gustoase și în alt mod. Vorbim despre o rețetă de gogoși la cuptor, o variantă mai sănătoasă și mult mai simplă de pregătire a acestui desert.

Ingrediente

  • 350 grame de făină
  • 180 mililitri de lapte călduț
  • 10 grame de drojdie uscată
  • o lingură de unt nesărat
  • 80 grame de zahăr
  • un ou
  • un vârf de linguriță nucșoară
  • o jumătate de linguriță de sare

Cea mai bună reţeta de gogoşi la cuptor. Uită de ulei, aşa ies mai sănătoase

Mod de preparare rețetă de gogoşi la cuptor

Primul pas în prepararea gogoșilor la cuptor este să pui o treime din laptele călduț într-un castron mare. Se sfărâmă drojdia înăuntru și se lasă să stea timp de cinci minute, apoi se combină restul de lapte cu zahărul și unt. Adaugă în bolul mare, amestecă. Adaugă și oul, amestecă până la omogenizare.

Pasul doi – se adaugă treptat făina, nucșoara și sarea și amestecă până la omogenizare. Dacă aluatul format e lipicios, mai adaugă făină până când își schimbă consistența. Frământă aluatul pe o suprafață pudrată cu făină în jur de cinci minute sau până când aluatul e maleabil, elastic. Formează o „bilă” mare din el, pe care o pui apoi într-un vas ușor uns cu ulei (ca să nu se lipească de el) și acoperă cu folie alimentară și lasă-l la crescut, până se dublează.

Se întinde aluatul cu un sucitor având grijă să nu fie prea gros deoarece în cuptor își va dubla sau chiar tripla volumul.

Gogoșile se decupează folosind un pahar. Preîncălzește cuptorul la temperatură mare. Pune o hârtie pergament pe o tavă, pune gogoșile pe ea. Acoperă cu un prosop curat și lasă așa 45 de minute.

Gogoșile ar trebui să stea la cuptor între șapte și 10 minute și sunt bune de mâncat!

SURSĂ ARTICOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *