Cea mai ieftină şi rapidă reţetă de paste. Le vei face mereu de acum, sunt delicioase
Pastele sunt o variantă ideală atunci când vreți să preparați ceva de mâncare rapid, gustos și sățios. Există o mulțime de rețete de paste, care sunt atât pe placul celor mari, cât și al celor mici și este imposibil să nu găsiți o rețetă care să cucerească întreaga familie. Rețeta de paste pe care v-o propunem astăzi este foarte ieftină și se prepară în doar câteva minute.
Cea mai ieftină și rapidă rețetă de paste
Deși pare greu de crezut, există rețete de mâncare care sunt gata în doar câteva minute. În plus, sunt ieftine, iar pentru prepararea lor este nevoie doar de câteva ingrediente la îndemână, care se găsesc în orice gospodărie. Pentru rețeta care urmează puteți folosi orice fel de paste vă plac: spaghete, spirale, penne, farfale etc.
Ingrediente:
- 200 g paste
- 4-5 căței de usturoi
- 2-3 linguri de smântână
- 1 linguriță de ulei de măsline
- 1 lingură de apă
- un praf de sare
Mod de preparare:
Puneți la fiert apă cu puțină sare. Atunci când apa fierbe, adăugați pastele, pe care le veți fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dacă vă plac pastele al dente, respectați timpul de fierbere de pe ambalaj, dacă vreți ca pastele să fie mai moi, fierbeți-le cu două minute în plus.
În timp ce pastele fierb, preparați sosul pe care îl veți adăuga peste paste. Zdrobiți usturoiul, adăugați peste el un praf de sare și o linguriță de ulei de măsline și amestecați. Apoi, puneți smântâna și o lingură de apă și omogenizați foarte bine totul. Puteți folosi orice fel de smântână, nu contează procentul de grăsime, însă smântâna mai grasă este mai cremoasă.
Când pastele au fiert, scurgeți apa și adăugați peste ele sosul de usturoi cu smântână. Amestecați bine și serviți! Puteți adăuga verdeață proaspăt tocată, busuioc sau pătrunjel, pentru un plus de aromă și de culoare. Poftă bună!
Beneficiile consumului de usturoi
Usturoiul nu este numai o legumă aromată și delicioasă, ci și extrem de valoroasă în alimentație. Medicul nutriționist Anca Hâncu a vorbit în repetate rânduri despre beneficiile usturoiului în dietă și sub ce forme îl puteți consuma. Evitați să adăugați mult ulei atunci când preparați mujdeiul, pentru că acesta vine la pachet cu un număr mare de calorii.
La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii.
Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu la „Neatza cu Răzvan și Dani, la Antena 1.
Usturoiul poate fi inclus în multe rețete, iar pentru o aromă deosebită și pentru a scăpa de iuțeală, este ideal să fie pregătit la cuptor.