Cei doi muncitori prinşi sub moloz în Exploatarea Minieră Uricani sunt căutaţi cu camere cu termoviziune şi trei câini

Un număr de 40 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara intervin, miercuri, pentru găsirea celor doi muncitori prinşi sub molozul rezultat în urma prăbuşirii unui turn al Exploataţiei Miniere Uricani. La căutări sunt folosite camere cu termoviziune şi trei câini.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, dacă iniţial se credea că trei muncitori au fost prinşi sub moloz, în final s-a dovedit că peste doi muncitori care se aflau într-o autobasculantă s-a prăbuşit turnul. Cel de-al treilea se afla în apropiere, dar nu în basculantă, astfel că a reuşit să se salveze.

Cei doi muncitori au 31 şi 41 de ani şi sunt căutaţi încă de pompieri care intervin cu o cameră cu termoviziune şi trei câini.

„Misiunea de căutare a muncitorilor prinşi sub dărâmături la Mina Uricani continuă. În operaţiuni sunt implicaţi 40 de pompieri specializaţi în căutare-salvare şi ajutor medical. Pentru identificarea locului în care au fost blocaţi sub moloz cei doi muncitori, de 31 si 41 de ani, este utilizată o cameră cu termoviziune şi 3 echipaje canine. Este vorba despre câinele de serviciu al I.S.U. Hunedoara cu stăpânul său, un voluntar al Asociaţiei Câini de Salvare Transilvania cu câinele său de căutare, care este şi pompier în Orăştie, precum şi un echipaj canin al Salvamont Hunedoara”, transmite ISU Hunedoara.

Doi muncitori aflaţi într-o autobasculantă au fost prinşi sub tone de moloz, miercuri, după ce un turn de extracţie al Exploatării miniere Uricani s-a prăbuşit.

sursa:stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *