Chestorul Bogdan Despescu, acuzat că ar fi plagiat 150 de pagini din teza de doctorat

Chestorul șef de poliție și secretat de stat în Ministerul de Interne Bogdan Despescu este acuzat că ar fi plagiat cel puțin 157 de pagini ale tezei de doctorat susținute la Academia de Poliție, în anul 2010.

„În teza sa de doctorat, susținută acum un deceniu, Despescu a copiat din diverși autori – cuvânt cu cuvânt – peste 150 de pagini, recordul cantitativ personal al chestorului șef de poliție Bogdan Despescu: peste o cincime din teză – 77 de pagini – sunt plagiate dintr-o singură carte”, potrivit pressone.ro.

În anul în care acesta a susținut doctoratul sporul doctoral a fost eliminat sau modificat.

În martie 2018, chestorul șef de poliție Bogdan Despescu a dar în judecată MAI și IGPR pentru ca cele două instituții să-i plătească sporul doctoral pentru persoanele care lucrează pentru statul român.

În martie 2019, Despescu câștigă procesul, iar IGPR a fost obligat să-i achite sporul doctoral pentru fiecare lună începând cu luna martie2015, însă, această sumă câștigată în instanță este secretă, conform pressone.ro.

Bogdan Despescu a obținut doctoratul în 2010 de la Academia de Poliție cu teza intitulată „Criminalitatea în domeniul achizițiilor publice”.

https://mainnews.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *